In kort bestek…(130) Prehistorische dieren, libellen, markten en fruit - Postzegelblog

In kort bestek…(130) Prehistorische dieren, libellen, markten en fruit

0

Op de vierde emissiedag van dit jaar, 27 augustus, heeft de Belgische bpost drie velletjes en tien rolzegels in roulatie gebracht. Op een velletje met tien 1-zegels (oplage: 46.420; prijs € 8,40) worden vijf Belgische prehistorische dieren tot leven gewekt.

Dat zijn (elk dier twee keer): een coelodonta (wolharige neushoorn), een megaloceros (reuzenhert), een mammuthus (wolharige mammoet), een gastornis en een mosaraurus. In 2015 verscheen ook al een velletje dinosaurussen.

Vijf van de 65

Dan werd er een velletje met vijf zegels uitgebracht (waardeaanduiding 2; oplage 65.708; prijs € 8,40) waarop libellen getekend door André Buzin, die al vele uitgiften met dieren voor zijn rekening heeft genomen. In België komen meer dan 65 libellensoorten voor.

Vijf daarvan worden dus zitten of vliegend verbeeld:

  • Blauwe glazenmaker (Aeshna cyanea),
  • Weidebeekjuffer (Calopteryx splendens),
  • Lantaarntje (Ischnura elegans),
  • Platbuik (Libellula depressa) en
  • Bloedrode heidelibel (Sympetrum sanguineum)

De pleinen van Namen

Het derde 27-augustusvelletje betreft de traditionele uitgifte Promotie van de Filatelie (5 x 1 plus toeslag; oplage 61.908; prijs € 8,40) die voor de achtste keer gewijd is aan pleinen, deze keer aan de Pleinen van Namen.

Op drie liggende en twee staande zegels:

  • Standbeeld van de engel (Place de l’Ange;
  • Belfort of ’Tour Saint-Jacques’ (Place d’Armes);
  • Sint-Aubankathedraal (Place Saint Auban);
  • Palais des Congres of Ancienne Bourse de Commerce (Place d’Armes) en
  • Théâtre Royal (Place du Théâtre)

Eerder beelden van de pleinen van Brussel (2011), Brugge (2012), Doornik (2013), Antwerpen (2014), Bergen (2015), Gent (2016) en Eupen (2017).

 

Belgisch fruit

Tot slot tien zelfklevende rolzegels met daarop tien verschillende vruchten: een bes, een appel, een peer, een kers, een aardbei, een pruim, een kruisbes, een framboos, een braam en een bosbes. De zegels zitten in een doos van honderd (€ 84,00); de oplage is onbeperkt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.