In kort bestek…(126) 1918: Rampjaar voor Oostenrijkse kunstwereld - Postzegelblog

In kort bestek…(126) 1918: Rampjaar voor Oostenrijkse kunstwereld

0

Gustav Klimt, Egon Schiele, Koloman Moser en Otto Wagner behoorden tot belangrijkste kunstenaars van de Weense moderne tijd en tot op heden zijn ze niet weg te denken uit de Oostenrijkse kunstgeschiedenis. In het jaar1918 overleden deze kunstenaars alle vier, het was een rampjaar voor de Weense kunstwereld.

Otto Wagner (1841-1918) was de grootste Weense architect en stadsplanner. Veel gebouwen en stations herinneren aan hem. Gustav Klimt (1862-1918) was de beroemdste Jugendstilschilder van Oostenrijk. Hij was een van de oprichters van de Wiener Session en werken van hem hangen in vele musea. Koloman Moser (1868-1918) werd vooral beroemd als graficus. Hij geldt als de ’vader’ van de postzegelkunst, vanaf 1906 ontwierp hij talrijke legendarische motieven. Egon Schiele (1890-1918) wendde zich al snel af van de Jugendstil en stond daarna aan de wieg van het expressionisme. Beroemd zijn zijn zelfportretten. Oostenrijk herdacht 24 augustus de vier kunstenaars met een velletje waarin vier 80c-zegels.

Verder memoreerde Oostenrijk 6 juli de 100e geboortedag van de Amerikaanse componist en dirigent Leonard Bernstein (1918-1990) met een 90 c-zegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Oostenrijk ArchitectuurNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.