In kort bestek …(122) - Postzegelblog

In kort bestek …(122)

0

Op de Belgische Europauitgifte rond het PostEuropthema Bruggen, die 11 juni in roulatie werd gebracht prijkt de Pont des Trous (Gatenbrug) die in Doornik is te vinden. Het is een versterkte middeleeuwse waterpoort op de Schelde. De brug is een van oudste in Europa en dateert uit de 13e eeuw. De Pont des Trous wordt verbeeld op twee zegels die in een velletje zitten, Op de zegel links het achteraanzicht en rechts het vooraanzicht (stadskant). Beide zegels hebben een waarde van 3 Europe, prijs van het velletje € 7,80, oplage: 64.408 stuks.

 

AfricaMuseum vernieuwd

Na jaren van ingrijpende renovatiewerkzaamheden opent het AfricaMuseum binnenkort de deuren voor het grote publiek. Bpost heeft 11 juni de vernieuwing onderstreept met een velletje waarin vijf zegels, alle in de waarde 1 Europe. Op de zegels o.a. beelden uit Congo, Oeganda en Kalabi (Katanga). Prijs van het velletje is € 6,50, oplage: 62.908.

Geometrie in de natuur

De aandachtige kijker kan in planten, dieren, mensen, tot zelfs in het heelal verschillende wiskundige formules ontdekken. Op 11 juni heeft bpost een bijzondere reeks gestart met als hoofdthema de geometrie in de natuur. De reeks is afgetrapt met de spiraalvorm.

 

 

In het velletje vijf zegels in de waarde 1 Europe, prijs € 6,80, oplage: 60.908. Afgebeeld worden:

  • op de zegel linksboven orkaan,
  • rechtsboven melkwegstelsel,
  • midden verzameling van spiraalvormen in de natuur,
  • linksonder witte aronskelk en
  • rechtsonder doorsnee van de schelp van een nautilus.

Volgend jaar wordt de stervorm in de kijker gezet, in 2020 de vijfhoek, in 2021 de cirkel en de reeks wordt in 2020 afgerond met de zeshoek.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BruggenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel