In kort bestek…(118) Belgisch WK-voetbalvelletje: De wereld is van ons - Postzegelblog

In kort bestek…(118) Belgisch WK-voetbalvelletje: De wereld is van ons

0

Volgens de echte kenners waren er voor het begin van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland zes kandidaten voor de titel, te weten de kampioen van 2014 Duitsland, Brazilië, Argentinië, Frankrijk, Spanje en België. De wereldkampioen overleefde niet eens de ’voorronde’, Spanje en Argentinië werden in de achtste finale naar huis gestuurd, en van de zes bleven alleen Brazilië, Frankrijk en België, zij het op het nippertje, over.

Dat België bij de kanshebbers hoort liet de Belgische bpost, voordat het WK begon, al duidelijk blijken, want 11 juni is met als titel ’De wereld is van ons’ een velletje met vijf identieke zegels uitgegeven met de waardeaanduiding 1 Europa, prijs € 6,50, oplage 28.297.

Vorige voetbalzegels

Dit is niet de eerste voetbalzegel die België in roulatie brengt en heeft gebracht. De eerste verscheen in 1977 ter gelegenheid van het Internationale juniorentoernooi van de UEFA. Daarna volgden in 1981, 100 jaar voetbal in België, 1982, vier sportzegels met één gewijd aan voetbal, 1990, WK in Italië, 1994, WK in de VS, 1998, WK in Frankrijk, 2000, EK, een gemeenschappelijke uitgifte met Nederland, 2010, WK in Zuid Afrika en 2014, WK in Brazilië.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Brazilië Duitsland Frankrijk Nederland Rusland Spanje VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 3,83 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.