In kort bestek…(116) ’Eenzegelige’ reeks verleidt tot opzetten bijcollectie - Postzegelblog

In kort bestek…(116) ’Eenzegelige’ reeks verleidt tot opzetten bijcollectie

0

Er zijn reeksen en reeksen. Er zijn reeksen waarvan de jaarlijkse emissie uit meer dan één zegel/velletje bestaat, zoals bij voorbeeld in Nederland de Kinderzegels (1925) en Mooi Nederland (2005), in Italië de toeristische uitgaven (sinds de jaren ’50) en van Vaticaanstad de pastorale reizen van de paus. Maar en zijn ook reeksen waarvan ieder jaar maar één zegel uitkomt en zo’n reeks verleidt tot het opzetten van een bijcollectie.

Lena Horn

Oostenrijk geeft sinds 1975 jaarlijks maar één zegel Moderne kunst uit (plus een maximumkaart) te beginnen met een werk van Hundertwasser, Tsjechië opent elk jaar met een zegel waarop een postzegelontwerper wordt geëerd, Frankrijk wijdt sinds de jaren ’50 elk jaar één zegel aan het congres van de postzegelverengingen en wat te denken van de Amerikaanse posterijen, al jarenlang staat Madonna met Kind op één van de kerstzegels, de Literaire reeks telt al 31 zegels, en op 30 januari werd de Afro-Amerikaanse zangeres, danseres, actrice en mensenrechtenactiviste Lena Horne (1917-2010) op de 41e zegel in de Black Heritage-reeks gememoreerd.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland Oostenrijk Hundertwasser KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.