In kort bestek…(114) - Duitsland: 25 jaar Tafel, voedselbanken - Postzegelblog

In kort bestek…(114) – Duitsland: 25 jaar Tafel, voedselbanken

0

Op 22  februari 1993 riep de Berliner Vrouwen e.v. de eerste Tafel (voedselbank) in het leven. Etenswaren die niet meer nodig waren werden ingezameld bij hotels, groothandelaren in groenten en fruit, of bakkerijen en uitgedeeld aan behoeftige mensen. Heden ten dage zijn er 933 voedselbanken in Duitsland met 60.000 medewerkers.

 

Ontstaan

 

Voedselbanken zijn  in 1983 in de VS ontstaan naar het voorbeeld van de New Yorker City Harvest en vandaar vond het idee zijn weg via Canada naar Europa. Frankrijk opende de eerste Europese voedselbank in 1984, België volgde in 1986 en in 2002 werd de eerste Nederlandse voedselbank geopend, waarvan er nu circa 170 zijn. Inmiddels zijn er in 23 Europese landen voedselbanken die zich hebben verenigd in de Europese Federatie van Voedselbanken.

 

Brotkultur

Duitsland heeft 25 Jahre Tafel 1 februari herdacht met de uitgifte van een 70c-zegel met op de achtergrond een appel. Op het gebied van voedsel gaf Duitsland 2 januari nog een 200 c-zegel uit gewijd aan de Deutsche Brotkultur met daarop vijf sneetjes brood.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch België Canada DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel