In kort bestek…(113) Ierland herdenkt Martin Luther King en Mandela - Postzegelblog

In kort bestek…(113) Ierland herdenkt Martin Luther King en Mandela

0

An Post heeft 5 april onder de titel Internationale staatslieden met twee W se-tenant portretzegels twee remarkable leaders and civil right activists en Nobel prijswinnaars, Martin Luther King Jr. (1929-1968) en Nelson Mandela (1918-2013), herdacht. Wat King betreft zal het waarschijnlijk niet bij deze ene herdenkings-zegel blijven, tenslotte was het 4 april j.l. vijftig jaar geleden dat hij werd vermoord.

Tientallen zegels

In de afgelopen jaren zijn er aan beide mannen al tientallen zegels gewijd, aan Martin Luther King vooral de eerste jaren nadat hij werd vermoord, en in 1979 door de VS op de tweede zegel in de reeks Black Heritage. Aan Mandela werden o.a. zegels gewijd door Australië, Mexico, Groot-Brittannië en niet te vergeten door Nederland op18 juli 2003 ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag.

St. Patrick’s Day

Verder in Ierland o.a.: op 1 januari werd de opening van de GPO in Dublin 200 jaar geleden gemarkeerd met een €1,-zegel, ook op 25 januari de negende permanente serie A history of Ireland in 100 objects en 22 februari St. Patric’s Day (€ 1,35).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Australië Groot Brittannië Nelson MandelaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.