Beleef de natuur – insecten - Postzegelblog

Beleef de natuur – insecten

0

Op 4 juni 2018 geeft PostNL Beleef de natuur – insecten uit, een vel met tien postzegels in tien verschillende ontwerpen. Op de postzegels staat de waardeaanduiding 1 voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De uitgifte is onderdeel van de nieuwe serie Beleef de natuur. Deze serie bestaat uit vier vellen met in totaal veertig postzegels, ingedeeld per seizoen. Het derde postzegelvel Beleef de natuur – insecten staat in het teken van de zomer.

Eerder dit jaar verschenen in de winter al postzegels met reptielen en amfibieën (2 januari) en in de lente met veldbloemen (9 april). Het laatste postzegelvel uit de serie met paddenstoelen is bestemd voor de herfst en zal op 17 september 2018 verschijnen. De foto’s op de postzegels zijn afkomstig van het fotoproductiebedrijf PIXFACTORY. In de losse verkoop kost een postzegelvel € 8,30. De prijs voor de volledige serie is € 33,20, inclusief een bewaarmap.

Onderwerp

Op het postzegelvel Beleef de natuur – insecten staan tien insecten die we in ons land kunnen tegenkomen. Met bijna een miljoen beschreven soorten vormen insecten verreweg de grootste groep van dieren op aarde. Er zouden nog vele honderdduizenden tot enkele miljoenen soorten niet zijn ontdekt. De naam insecten slaat op een hoofdkenmerk van de hele groep, namelijk het in drieën gedeelde lichaam. Insecten leven op het land en in zoet water, slechts enkele soorten in zee. Sommige insecten spelen een directe rol in het leven van de mens, zoals bij het overbrengen van ziekten en het opeten van de oogst, maar ook door het verzamelen van honing en de bestuiving van voedselgewassen. De voortplanting en ontwikkeling zijn door het enorme soortenaantal bijzonder gevarieerd. Datzelfde geldt voor de methoden voor camouflage of verdediging. Op de postzegels Beleef de natuur worden de volgende tien insecten afgebeeld: grote beer, pyjamawants, meikever, zwartbruine wegmier, olifantsrups, citroenlieveheersbeestje, gewone pantserjuffer, kruisspin, kleine vuurvlinder, moerassprinkhaan.

Technische gegevens

Postzegelformaat: 30 x 40 mm
Velformaat: 170 x 122 mm
Papier: normaal met fosforopdruk
Gomming: zelfklevend
Druktechniek: offset
Drukkleuren: cyaan, magenta, geel en zwart
Oplage: 315.000 vellen
Verschijningsvorm: vel van 10 postzegels in 10 verschillende ontwerpen
Ontwerp: Frank Janse, Gouda
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem
Artikelnummer: 380862

De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar op de vestigingen van Bruna en te bestellen in de webwinkel van PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)