In kort bestek…(112) VN-Vlaggenreeks - Postzegelblog

In kort bestek…(112) VN-Vlaggenreeks

0

Op 12 januari heeft de Postadministratie van de Verenigde Naties (UNPA) twee nieuwe velletjes uitgegeven met vlaggen van acht lidstaten van de VN. In het ene velletje vier keer vier vlaggenzegels van Lesotho, Libië, Mozambique en Roemenië, in het andere van Rwanda, Seychellen, Zuid-Afrika en Oekraïne.

De vlaggenzegels van de lidstaten verschenen voor het eerst in 1980. Daarna werden tot 1989 ieder jaar 16 vlaggenzegels uitgebracht; in 1997 werd de reeks vervolgd, en verder verschenen er zegels als nieuwe landen tot de VN toetraden. In 2013 en 2014 werden nieuwe vlaggenzegels uitgegeven waarvan het vlagdesign en/of de officiële landsnaam sedert de eerste uitgave van de reeks werden veranderd.

Gewijzigd design

Vorig jaar en nu betreft het zegels met vlaggen waarvan het design is gewijzigd. De totale oplage is 352.000 zegels, of 22.000 velletjes, 88.000 zegels voor elk land. In de laatste maanden van 2017 kwam de UNPA met World Food Day (16/10); The Universal Declaration of Human Rights (27/10) en 71e Salon Philatélique d’Autome in Paris (9/11).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Libië Roemenië Verenigde NatiesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.