Collect: Postzegels van veldbloemen kondigen het voorjaar aan - Postzegelblog

Collect: Postzegels van veldbloemen kondigen het voorjaar aan

0

Het voorjaar staat voor de deur. Tijd voor het tweede postzegelvel in de reeks Beleef de natuur, met als thema veldbloemen. Op de postzegels zijn tien in Nederland algemeen voorkomende soorten bloeiende planten uitgelicht.

Veldbloemen zijn bloeiende planten die voorkomen in velden, weiden en niet-verstedelijkte gebieden. In Nederland komen wel honderden soorten in de natuur voor. Op het postzegelvel “Beleef de natuur – veldbloemen” worden er tien afgebeeld: het fluitenkruid, het hazenpootje, de wondklaver, het madeliefje, de gewone ossentong, de pinksterbloem, het trilgras, de paarse morgenster, de paardenbloem en de smalle weegbree. De selectie hiervan was voor ontwerper Frank Janse nog een hele klus. De bloem zelf moest de moeite waard zijn, de foto’s uit het omvangrijke archief van fotoproductiebedrijf PIXFACTORY moesten fraai zijn en er is gezocht naar een evenwichtige spreiding van bloeiende planten voor wat betreft subsoorten, formaten en verschijningsvormen.

Meer dat tien veldbloemen

De gebruikte foto’s zijn portretten van veldbloemen in hun natuurlijke omgeving. De meeste foto’s lopen door op de aangrenzende postzegel, waardoor er een natuurlijk contact tussen de bloe-men ontstaat, alsof ze naast elkaar in het veld staan. Ook het standpunt van de foto’s is bewust gekozen. Je ziet veel details en het lijkt alsof je er languit liggend in het veld naar kijkt. Naast de tien veldbloemen die de hoofdrol spelen op het postzegelvel staan er nog vier soorten afgebeeld: de gewone margriet, het witte klavertje vier, de echte koekoeksbloem en de grote centaurie. Deze zijn bijna abstract in monochrome tinten weergegeven, soms wit en soms als een contour in de achtergrondkleur. Het resultaat is een kleurrijk geheel met de sfeer van het voorjaar: fris, fragiel, zacht en pastel.

Technische gegevens:

Postzegelformaat: 30 x 40 mm
Velformaat: 170 x 122 mm
Papier: normaal met fosforopdruk
Gomming: zelfklevend
Druktechniek: off set
Drukkleuren: cyaan, magenta, geel en zwart
Oplage: 315.000 vellen
Verschijningsvorm: Vel van tien postzegels in tien verschillende ontwerpen
Ontwerper: Frank Janse, gouda
Drukkerij: Joh. Enschedé security Print, Haarlem

Klik hier om het postzegelvelletje  ”Veldbloemen” te bestellen bij PostNl.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)