Drie Sandd-postzegelemissies - Postzegelblog

Drie Sandd-postzegelemissies

12

 1. Op alle zelfklevende postzegels wordt de frankeerwaarde letterlijk tekstueel opgevoerd met eronder ‘sandd.nl’ (in rood) en ‘sandd.'(in blauw) op een witte achtergrond.
 2. De kleurstelling is bij ieder postzegel gelijk, namelijk rood, wit en blauw. Deze kleuren komen niet alleen overeen met de Sandd-bedrijfskleuren, maar ook met de kleuren van de Nederlandse vlag. Hiermee wordt op lumineuze wijze de Nederlandse identiteit van de postzegels aangegeven.
 3. De illustraties op alle postzegels is in minimalistisch formaat uitgevoerd. Eenvoud is het kenmerk van het ware.
 4. Gezien deze overeenkomsten neem ik aan dat de ontwerper van deze drie emissies steeds dezelfde persoon is. Wie kan me de naam van deze ontwerper laten weten?

A. 20 frankeerzegels van 60 eurocent, uitgave wellicht per 7 november 2017. Bruikbaar tot en met 8 januari 2018. Als illustratie bezit iedere postzegel een rood vierkantje.


B.  20 kerstzegels van 50 cent, uitgave per 27 november 2017.
Ieder vel telt 5 x 4 kerstzegels. Iedere reeks van vier zegels bezit een gestileerde afbeeldingen van een kerstcadeau, een kerstbal, een kerstboom en een brandende kaars in het rood en wit. De combinatie kerstzegels – goede doelenzegels komt overeen met die van PostNL met de gezamenlijke uitgave van een velletje Decemberzegels en een velletje Goede Doelen Decemberzegels in de periode 2004 t/m 2007.


C. 20 Goede Doelen-postzegels van 50 cent, uitgave per 27 november 2017.
Naast het logo van het roodroze Pink Ribbon (bestrijding borstkanker) staan op alle postzegels drie goudkleurige ijskristallen en zeven sterretjes op de voorgrond. Op de achtergrond van de gelaagde postzegel zijn witte ijskristallen en sterretjes uitgespaard in de grijze achtergrond.
Van iedere verkocht postzegelvel doneert Sandd 0,25 eurocent aan Pink Ribbon. Hiermee toont Sandd haar sociale betrokkenheid met de Nederlandse bevolking.

Collega’s en/of concurrenten van PostNL


Net voor het afsluiten van dit artikel ontving ik een brief met rechtsboven gedrukt ‘FRL’ met de info tekst ‘bezorgd door post.frl’. Na een korte speurtocht vond ik nog meer gedrukte teksten op enveloppen o.a. varianten van PostNL en nog eentje van TNT Post.
De ‘FRL-tekst’ is ongetwijfeld afkomstig van een particuliere postverzorger in de provincie Friesland. De ‘Post Betaald Nederland-tekst’ is moeilijk te duiden.
Aansluitend bij het Sandd-artikel vraag ik uw medewerking voor het volgende: “Wie wil meehelpen enige zicht te krijgen op particuliere postbezorgers in ons land door dergelijke teksten te achterhalen (rechtsboven op enveloppen) en naar mij te sturen, of per mail (batehijlkema(ad)ziggo.nl), of per brief (Healwei 33, 9244AP Beetsterzwaag)? Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Afbeeldingen: Sandd.nl en B. Hylkema

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,20 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (12) Schrijf een reactie

 • Bate Hylkema op 12 november 2017 om 12:18

  Inmiddels is vanmorgen het artikel uitgebreid met afbeeldingen van de resterende Sandd-frakeerzegels met de frankeerwaarden van 1,10, 1,55, 2,00 en 3,40 euro. BEDANKT!

 • Prins op 12 november 2017 om 14:20

  “Bruikbaar tot en met 8 januari 2018.” staat nu bij de Sandd-zegel van 60 cent vermeld.

  Klopt dit of zou die beperking juist voor de kerstzegels van 50 cent gelden?

 • Bate Hylkema op 12 november 2017 om 18:53

  Prins, je hebt gelijk. Bij het samenstellen van het artikel is bij de afsluiting dit zinnetje bij de verkeerde emissie terecht gekomen. Inderdaad de juiste plaats is kerstzegel, die tegelijk met de goede doelen-postzegel is verschenen.

 • Rik op 13 november 2017 om 18:21

  Rood, wit en blauw zit ook in de vlaggen van Verenigd Koninkrijk, Rusland, Noorwegen, IJsland, Verenigde Staten, Frankrijk, Cuba, Tsjechië enzovoort. Nu weet ik niet of je er trots op moet zijn dat je logo de kleuren heeft van een aantal hierboven genoemde landen. Verder zou ik eenvoud het kenmerk van ware noemen. Het is gewoon simpel en dat bedoel ik niet als positieve kwalificatie.

 • Lars (ex-PostNL) op 13 november 2017 om 19:51

  De kleur is magenta, niet rood.

 • aadb op 13 november 2017 om 22:50

  Komen er ook FDC,s Postzegelmapjes EDK EDB ,s van ??en niet vergeten voordruk van Davo Importa en andere uitgevers.Hoeveel gratis reclame kan men krijgen op dit blog om niets zeggende prutzegels te promoten wat een filatelistische teloorgang maak ik mee
  O ja is de NVPH al benadert om de brrr zegels op te nemen en worden de zegels straks ook via de collectclub aangeboden dan is het kringetje rond en kunnen we de filatelie ten grave dragen .

 • Rob op 14 november 2017 om 08:55

  Weet iemand hoe Sandd zijn zegels ontwaard? Gebruiken ze dagstempels of andere speciale stempels? Ik heb zelf nog geen stukken ontvangen gefrankeerd met deze zegels. Wie wel?

 • René Hillesum op 14 november 2017 om 09:26

  Beste Rob,

  Met een neutraal (centraal in Apeldoorn geplaatst) dagtekenstempel. Zie voorbeeld op http://www.defilatelie.nl/nieuws.php?id=1841

 • Jaap Termes op 16 november 2017 om 20:31

  Sannd ontwaard zijn postzegels en ook de post uit Italie met

  Heeeeeeeeeeeeeeele grote STICKERS<

  over de postzegels en stempels.
  groet,

  Jaap

 • aadb op 16 november 2017 om 21:08

  Wat schuift Sandd voor die gratis reclame op dit blog ??Welke particulier verstuurd nog normale post ,een rouwkaart,verjaardag,kerst en dan heb je het gehad .Sandd is alleen geïnteresseerd in bulk en ondergraaft met z.g goedkopere post Postnl die zijn prijzen nog meer moet verhogen als het zo door gaat.welke particulier /verzamelaar zit daar op te wachten De verzamelaar wil duidelijkheid en zit echt niet te wachten op gelukzoekers die een graantje proberen mee te pikken
  Het uitgeven van wat plakplaatjes die je hier boven afgebeeld ziet zegt toch genoeg .En over de ontwaarding kan je snel klaar zijn Apeldoorn lees ik doet mij denken aan de stadpost Apeldoorn en hoe is dat afgelopen???Verzamelaars verzamel wat je leuk vind maar trap niet in de mooie praatjes die ze verkopen Houd het bij de ware filatelie en laat je lijden door o.a filatelisten met verstand van zaken via verenigingen e.a.

 • Jaap Termes op 16 november 2017 om 23:28

  AAD,

  oh oh .lijden of leiden ?

 • aadb op 17 november 2017 om 01:54

  Tja Jaap door emotie over een ontvangen brief van Sandd(sticker) was de Leidse fout snel gemaakt zoals Jaap Sannnnnd met een n teveel wil verkopen aan ons HH

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)