Sandd komt met postzegels - Postzegelblog

Sandd komt met postzegels

17

Sinds kort kun je bij Sandd ook brieven versturen die met postzegels zijn gefrankeerd. Bij zo’n 150 DHL-punten kun je nu al Sandd-postzegels kopen en brieven afleveren, dat moeten er uiteindelijk bijna 2000 worden.

Er zijn vijf verschillende  Sandd zegels verschenen met de volgende waarden: 60c, 110c, 155c, 200c en 340c.

Hieronder een overzicht van de tarieven die Sandd handhaaft:

0 – 20 gram € 0,60
21 – 50 gram € 1,10
51 – 100 gram € 1,55
101 – 250 gram € 2,00
251 – 2000 gram € 3,40

De post die via Sandd wordt verstuurd heeft twee bezorgdagen tegenover vijf bezorgdagen bij PostNL.

Sinds 2009 is de postmarkt geliberaliseerd en konden zakelijke klanten ook brieven onder de 50 gram laten versturen door bijvoorbeeld Sandd.
Nu is het ook mogelijk voor particulieren om brieven te laten versturen door een concurrent van PostNL.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (17) Schrijf een reactie

 • aadb op 16 oktober 2017 om 14:35

  Tja de vrije markt doet zijn werk alleen op een foute manier ,alles zou goedkoper worden.Als Postnl al zijn klantjes had gehouden zaten we nu niet met een prijs verhoging ,vielen er minder ontslagen en had je vaste banen
  Nu een totale vervreemding met slecht betaalde jobs zonder enige zekerheid .Uitgeven van postzegels is ook weer zoiets van waarom in vredesnaam ..om de verzamelaar een plezier te doen???

 • Rik op 16 oktober 2017 om 16:39

  Sandd is dus helemaal niet goedkoper dan Post NL:
  – twee bezorgdagen ipv vijf; minder personeel en dat is toch een flinke kostenpost
  – geen ontwerpkosten (een kleuter van 4 kan iets mooiers maken)
  – geen distributiekosten voor brievenbussen; je moet zelf je post wegbrengen en aangenomen dat er 2.000 inleverpunten komen. Met tussen de 6.500 en 7.000 plaatsen in Nederland moet je straks flink wat kosten maken (tijd en brandstof om je post te kunnen versturen)
  – geen busjes die rondrijden om post op te halen

  Volgens mij hoeft de particulier voor kosten niet over te stappen naar Sandd. Al met al vermoed ik dat Sandd de consument gaat uitmelken maar dat de meesten dit voor lief nemen.

 • aadb op 17 oktober 2017 om 12:38

  Waarom zou je een goed bedrijf beconcurreren dat verankert zit in de samenleving .Goedkoper ? wie kan aangeven dat de z.g vrije markt goedkoper is geworden voorbeelden
  zorg ? openbaarvervoer? energie? verzekeringen? snelle jongen en meisjes(transgenders?) bedachten dat je het poststempel moest afschaffen met als reden bezuinigen hoe onbedacht en onbezonnen werd dit doorgevoerd met alle gevolgen van dien.Nu weer zo,n poging van mensen die denken door het gebruik van postzegels de verzender te verleiden deze te gaan gebruiken .Heel Nederland weet dat het gebruik van postzegels in principe niet meer nodig is maar in stand wordt gehouden doordat de verzamelaar de worst die men voorhoud nog consumeert .Als Sandd met zijn tot wat ik gezien heb simpele plakplaatjes denkt de verzamelaar te verleiden om Postnl met zijn vaak prachtige ontwerpen te beconcurreren dan vraag ik mij af waar men mee bezig is .Stadsposten in welke vorm dan ook waren een mislukking ook een landelijk dekkend netwerk van Sandd zal het niet halen met redenen die bekend zijn .Kortom verzamelaar trap niet in de mooie praatjes met slechte plaatjes.

 • FrancRossi op 17 oktober 2017 om 17:28

  Zijn de afbeeldingen van de andere 4 waardes ook zo saai?

 • Jaap Termes op 17 oktober 2017 om 21:40

  Sannd bezorgt ook op zondagavond om 20.30 uur

 • aadb op 17 oktober 2017 om 22:35

  De bezorging van post is in een vrijeval gekomen doordat er een z.g vrije markt moest komen .In de grote steden scheuren witte bestelbussen met pakjes door de straten met personeel dat de Nederlandse taal vaak nog niet machtig is.Bezorging op tijden dat met name winkels niet openzijn ,Het afgeven van pakjes blijft een gok waar het zich bevind de buren of bij een afhaal adres wat men vroeger postkantoor noemde ,de ervaring leert dat de aankondiging ook nog eens bij een verkeert adres in de bus wordt gedeponeerd en je buurman je dit in de loop van de dag even komt vertellen .En dan sta je bij het afhaal adres dan blijkt dat het pakketje er niet is maar bij een ander afhaal adres ligt hoezo vrije markt vrije ellende dat bedoelen ze .Sandd en zo zijn er nog wat van die bedrijfjes pikken de krenten uit de pap van een in de basis prima bedrijf wat noodgedwongen door op gelegde concurrentie vaste mensen moet verruilen door losse krachten die ook zelf regelmatig wisselen zo dat de ontvanger ook niet meer weet wie hij moet aanspreken . Om mij heen kijkend zie ik huisvrouwen,65 plussers en ongeschoolde die vroeger een Melkkert baan hadden door weer en wind de straat op gaan tegen een beloning die er voor zorgt dat een Sandd kan concurreren .Wat een prachtig bedrijf was toch die ouwe post met zijn beëdigde ambtenaren en nette salarissen en goede pensioen voorzieningen En dan die mensen die beweren dat de zakelijke post stukker goedkoper kan en is ja dank je de koekkoek op gronden van minder bezorgdagen,het gedeeltelijk binnenhalen van de belastingdienst en anderen kon een prijs verhoging bij Postnl niet uitblijven en zal de prijs verder stijgen als dit zo doorgaat .Postnl wil zijn nog aanwezige klanten houden en kan niet anders dan het geld bij de massa te halen (december zegels en andere verhoging per 1-1-2018.Mijn conclusie een heilloze weg die Sandd en anderen gaan en het totale plaatje is een versnippering van de post bezorging met alle ellende die daar bij hoort .

 • Rob Tielman op 18 oktober 2017 om 11:41

  Is er iemand die deze Sandd-‘postzegels’ gaat sparen?

 • aadb op 18 oktober 2017 om 11:53

  Wellicht zullen er mensen zijn die dat doen valt in de categorie AH Hoogvliet en andere tijdelijke prullaria plaatjes .Zoals er ook tijdelijk stadspostzegels werden verzameld dit alles ten koste van de officiële post die voor de verzamelaar genoeg diepgang kan hebben .Maar uiteindelijk beslist de verzamelaar zelf wat die gaat verzamelen ik hou ze niet tegen maar weet het is de waan van de dag die uiteindelijk de latere de spijt in zich draagt .

 • Rik op 18 oktober 2017 om 19:12

  Mijn oma spaarde vroeger Ringzegels en als ze dan wat had liggen ging ik die als ventje van 5 jaar in een boekje plakken. Het waren rolzegels met de gom er nog op. Volgens mij was de zegel wit met een rode ring en in geel Ringzegels erover gedrukt. Maar Sandd haalt zelfs de lol van zelf plakken helemaal weg.

 • Pieter op 19 oktober 2017 om 11:28

  Helaas alleen verkooppunten in de randstad, en niet in mijn woonplaats regio Eindhoven. Was gister in Utrecht, en daar een Sandd verkooppunt opgezocht en binnengelopen. De postzegels zijn niet los verkrijgbaar, maar alleen in velletjes van 20 (20*0,60 = 12 euro). Dat heb ik dus niet gedaan. Ik blijf bij PostNL.

 • aadb op 19 oktober 2017 om 12:15

  Rik verstandig besluit velletjes van 20 pure winst voor dat bedrijf ,met de aantekening hoe ga je ze gebruiken heb je 20 brieven die verstuurd moeten worden naar diverse adressen verdeeld over Nederland en dan hopen dat een en ander binnen 2 dagen bezorgt wordt dat gaat niet lukken nu en nooit niet .

 • Giacomo op 19 oktober 2017 om 13:53

  Alle ‘niet officiële’ postzegels ga ik niet speciaal verzamelen. Maar als ik ze tegenkom op een brief ga ik ze wel bijhouden. Vooral Duitsland lijkt waanzinnig veel van dit soort firma’s (en postzegels) te hebben.

 • Egbert op 19 oktober 2017 om 17:15

  AadB heeft denk ik aandelen in PostNL

  Waarom zou iemand geen velletje van 20 kopen, je kunt er ook post mee versturen AadB! Verzamelen zou ik ze ook niet maar itt PostNL is het ook niet de bedoeling van Sandd rijk te worden over de rug van verzamelaars

 • aadb op 19 oktober 2017 om 17:57

  @ Egbert aandelen ja uit de jaren 80 nog interesse ?? En je schrijft je kan er post mee versturen ja dat is de bedoeling maar ja totaal geen landelijk dekking laat staan Europees e.v En Egbert welke particulier stuurt nog een brief ?? Alleen met de kerst worden er nog flink wat zegels verkocht ook met korting maar door die zo verheven concurrentie moet Postnl nu ook deze prijs verhogen Zoals ik jaren verkondig concurrentie gaat altijd ten koste van beloning en kwaliteit en de voorbeelden zie je dagelijks om je heen Huisvrouwen,65+-afkeurde mensen die gedumpt zijn en alles moeten aanpakken aan werk, in die sfeer leven we momenteel. .Egbert geef 1 reden waarom je een goed bedrijf wil kapot concurreren heeft dit enige zin .En kom niet met het verhaal dat alles dan goedkoper wordt ,ook hier voorbeelden ten over van zorg naar openbaar vervoer etc etc .

 • Pieter op 19 oktober 2017 om 18:00

  AAADB: Is PostNL nog een goed bedrijf dan………….?

 • Egbert op 20 oktober 2017 om 13:33

  AadB. Ook ik verlang terug naar de oude betrouwbare postbode. Toen verdween er niet met regelmaat post zoals nu wel. Maar postnl van nu is geen haar betrr dan sandd of wie dan ook. De vrije markt is niet de schuld van sandd maar van den haag.

 • aadb op 20 oktober 2017 om 14:21

  Egbert ja van Denhaag die jongens en meisjes (transgenders) die wij gekozen hebben en de meerderheid dus voor de vrijemarkt is waarin de Volks Partij van VRIJHETD en democatie de hoofdmoot vormt .Kortom we hebben het zelf gewild niet waar .En Postnl ligt echt qua dienst verlening snelheid e.a mijlen ver voor op die amateurs van Sand met zijn merendeel ongeschoold personeel met alle respect voor die gene die daar noodgedwongen aan mee moeten werken Maar het verzamelen van postzegels is en blijft toch een geweldig leuke hobby toch?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)