Posttarieven PostNL 2018 bekend - Postzegelblog

Posttarieven PostNL 2018 bekend

30

PostNL postzegel uitgifteprogramma 2016Met ingang van 1 januari 2018 verhoogt PostNL de tarieven voor het versturen van brieven in Nederland en van Nederland naar het buitenland.
Het aantal brieven dat verstuurd wordt blijft dalen doordat steeds meer mensen gebruik maken van digitale en sociale media. Ook in 2016 zette de volumedaling door met 8 procent.

PostNL vangt deze daling voor een groot deel op met kostenbesparingen in het eigen bedrijf. Daarnaast zijn ook wijzigingen in het tarief nodig om post in Nederland in de toekomst betrouwbaar en bereikbaar te houden voor iedereen.

Het basistarief voor brieven in Nederland zal vanaf januari stijgen met 6,4% naar € 0,83.
Bij frankeren met de frankeermachine stijgt het tarief met 6,9% naar € 0,77.
Het basistarief voor brieven naar het buitenland stijgt met 5,3%  en wordt € 1,40.

Decemberzegel 2017

De Decemberzegel is dit jaar 5 cent voordeliger dan de reguliere zegel van 2017. De Decemberzegels zijn vanaf 20 november 2017 te verkrijgen. Dit jaar zitten er weer 20 zegels op een vel. Het tarief per zegel is € 0,73.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (30) Schrijf een reactie

 • Danny op 5 oktober 2017 om 17:36

  Dan wordt het maar tijd dat ik de post die naar het buitenland verstuur maar vanuit Duitsland ga versturen daar betaal ik namelijk maar 90 cent.

 • Pieter op 5 oktober 2017 om 20:19

  Is dit de beloning dat ik nu voortaan (veel) verder naar een brievenbus moet lopen/fietsen?

  Inmiddels haast geen redelijke prijs meer, bestel daarom ook steeds minder op internet, de verzendkosten zijn vaak (veel) hoger dan de productwaarde.

  Een ansichtkaart koop je vaak al voor 50 cent, maar de postzegel is inmiddels al veel duurder.

 • Jos van den Bosch op 5 oktober 2017 om 22:19

  Danny: een goed idee! Loont zich de moeite voor het zuid-oosten

 • Willem op 6 oktober 2017 om 09:02

  Voor verzamelaars wordt de prijs straks onbetaalbaar. Post.nl moet maar eens gaan overwegen om vaker velletjes van 5 of 6 postzegels te gaan uitgeven in plaats van 10. Begin dit jaar is Post.nl al begonnen met het uitgeven van losse automaatzegels. Dit zou prima passen binnen dit beleid.

 • Grensbewoner op 8 oktober 2017 om 13:09

  Ik verkoop postzegelitems wereldwijd en verstuur ze altijd vanuit Duitsland – slechts 8 km van hier. Voor euro 3.70 kun je tot 500 gram verzenden, voor euro 6.20 zelfs aangetekend. Enige nadeel: je moet wel even geduld hebben, want veel kleine Nederlandse bedrijven in de grensstreek hebben ontdekt hoe voordelig de internationale Duitse posttarieven zijn – er staat vaak een rij voor de balie. Ach, en als het lage btw-tarief binnenkort omhoog gaat van 6 naar 9 procent, loont het nog meer om even over de grens te wippen voor het doen van boodschappen en het volgooien van de tank. Dank je wel Den Haag.

 • Pieter op 8 oktober 2017 om 13:58

  @Grensbewoner

  ik woon vlakbij de Belgische grens, helaas loont buitenlandpost daar niet, wel spaar ik indien mogelijk post voor binnen België op en gooi daar dan ook meteen mijn tank vol. De Belgen zelf rijden me dan tegemoet voor de goedkope Nederlandse supermarkt, dus alles is relatief…

 • Lars op 10 oktober 2017 om 10:10

  Het decembertarief is ook niet echt voordelig meer…
  Het volume decemberpost daalt ook elk jaar met een paar procent.

 • Lars op 10 oktober 2017 om 10:16

  PS: Vreemd, nu kan ik wel een reactie plaatsen. De afgelopen dagen ging dat niet. Terwijl het bij Willem, Grensbewoner en Pieter wel ging…
  (Niet de eerste keer.)

 • Pieter op 10 oktober 2017 om 10:23

  @Lars: Je kunt tegenwoordig net zo goed gewone postzegels plakken en dan aan de balie afgeven…

 • Patrick Lava op 13 oktober 2017 om 17:03

  Ondertussen in Belgenland …

  Bpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels niet doorvoeren. Regulator BIPT weigerde dat al in maart, en nu heeft het postbedrijf ook in beroep ongelijk gekregen.
  Bpost wou dit jaar de prijzen optrekken voor het ‘kleingebruikerspakket’. Het gaat bijvoorbeeld om brievenpost, pakjes en aangetekende zendingen.
  Maar de regulator BIPT – het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie – weigerde het voorstel van Bpost. De nieuwe tarieven zouden volgens de regulator immers winsten hebben mogelijk gemaakt boven de 15 procent, wat als excessief wordt beschouwd.
  Bpost ging in beroep tegen die beslissing. Maar het Marktenhof, een nieuwe gespecialiseerde afdeling van het Brusselse hof van beroep, heeft het besluit van de regulator nu bevestigd. Het BIPT heeft correct gehandeld, oordeelt het Marktenhof.
  Bpost kan de prijsverhoging zoals in haar tariefvoorstel dus niet doorvoeren. ‘Niets belet bpost natuurlijk om een nieuw voorstel in te dienen’, aldus een woordvoerder van de regulator.
  Het postbedrijf heeft geen aanvraag ingediend om de postzegelprijs in 2018 te mogen verhogen. Dat diende uiterlijk 1 september te gebeuren. Met andere woorden: de prijs voor de postzegels kan dit jaar en volgend jaar niet meer stijgen.
  Bpost betreurt de beslissing van het Marktenhof en BIPT en beraadt zich over verdere acties. Mogelijk zou de nieuwe postwet een prijsstijging in 2018 wel mogelijk maken.
  (krant De Standaard 13/10/17)

 • Loes op 5 november 2017 om 13:57

  Het wordt hoe langer hoe erger met die postzegels.Ja social media is de schuld o.a. Wordt er niet gedacht aan die duizenden en duizenden mensen die als hobby kaartenmaken hebben en de mooiste creaties maken? Die kunnen hun hobby aan de wilgen hangen omdat geen hond een kaart meer koopt vanwege die dure postzegel en dan weer zoveel mensen achter de geraniums. Heel veel mensen hebben in deze hobby geinvesteerd. Weg geld. Is dat social? We moesten toch hier socialer worden? Nou Postnl doet daar zeker niet aan mee. En wat een geklets om als het even wat minder gaat met de verkoop schuif de ellende dan niet gelijk naar de burger maar doe er zelf iets aan. Denken jullie nou echt door de zegels duurder te maken dan het beter wordt? Nou ik geloof niet in sprookjes zouden jullie ook niet moeten doen Postnl.

 • Monique op 20 november 2017 om 17:13

  Ik ga dit jaar voor SANDD. Slecht € 0,50 en vanaf 27 nov. bij de Blokker te koop. De uitleg van stijgende kosten van de brieven ??? En de winst die gemaakt wordt bij de pakketpost??? Waar zien we die terug. Ik ga toch maar andere mogelijkheden benutten.

 • Pieter op 20 november 2017 om 17:53

  Hoewel briefpost voor de particulier/consument nog slechts marginaal is, is het wel een goede zaak dat deze nu een keus heeft – een keus tegen PostNL die op oneigenlijke gronden de postzegel onnodig duur maakt. Zodra
  SANDD hier in het zuiden servicepunten opent ga ik er zeker gebruik van maken. Dit jaar maak ik nog mijn voorraad oude Kerstzegels van PostNL op, maar volgend jaar zeker naar SANDD!

 • Monique op 20 november 2017 om 22:58

  SANDD werkt samen met Blokker Pieter dus volop keuze in Nederland.

 • aadb op 21 november 2017 om 09:16

  Leuk heh postzegels verzamelen!!!!! :-)

 • Jaap Termes op 21 november 2017 om 20:54

  Aad, zeker leuk

  Zelfs de december zegels verrijken je thema.. een vuurtorentje!

 • Linda op 1 december 2017 om 11:29

  Dit jaar verstuur ik mijn kerstkaarten via Sandd. Dan kost een kerstzegel maar 50 cent ipv van 73 cent. De kaarten kunnen dan wel niet in de rode brievenbussen, maar er zijn genoeg inleverpunten o.a. de Blokker.https://www.sandd.nl/kerst/

 • aadb op 1 december 2017 om 11:55

  Mooi Linda, en de zegels die je over hebt liggen dan renteloos in de la gewoon doen en mocht je een kaartje naar het buitenland verzenden neem je Postnl weer
  heel verstandig .

 • Ger op 4 december 2017 om 12:11

  Heb je wat spaarcentjes op de bank, koop er dan zo snel mogelijk postzegels voor. Zoveel dat je er de komende jaren genoeg aan hebt. Je kan ze ook gebruiken om pakketjes te frankeren. De zegels worden vanaf 1-1-2018 6,4% meer waard. En dat blijft naar verwachting zo nog jaren doorgaan. Goedkoper worden ze zeker niet. Een beter rendement als op de bank dus !! Succes.

 • aadb op 4 december 2017 om 12:47

  Tsja verzamel je postzegels of niet dat is de vraag ,stuur je weleens een brief en wordt deze dan voor 0,83 bezorgt in elke uithoek van Nederland en voor 1 euro en nog wat naar de andere kant van de wereld wat valt daar nu over te klagen alsof de postzegelverzamelaar constant bezig is met versturen van post ?? O ja koop je een kerstboom prijzen tussen de 20 en 50 euro weet dan dat je deze na 14 dagen weggooit over kapitaal vernietiging gesproken en dan laat ik het milieu effect nog buiten beschouwing .Eind van het jaar gaat er voor tig miljoen de lucht in en dan zeuren over een prijs verhoging !!!Prettige feestdagen allemaal en met een knal het nieuwe postzegeljaar 2018 in .

 • Pieter op 4 december 2017 om 12:51

  @Aadb: Penny wise, pound foolish. Het hele postgebeuren is een achterhoedegevecht, maar uiteraard mag iedereen zijn of haar eigen keuzes maken waarop hij of zij wat meer of minder uit wil geven.

 • nel op 13 december 2017 om 16:22

  ik ben van mening dat ons oude ptt beter in handen van het rijk moeten blijven en niet geprivatiseerd (voor de helft) hier door werd en wordt het allemaal maar duurder de bedoeling was zodat er meer bedrijven de post zouden doen en dat er san concurrentie beter zou zijn maar helaas post NL doet daar niet aan mee ja de hoogte in het heeft niets met internet en zo te maken. helaas laten ze de kans liggen. nu voor het eerst bij sand goedkopere zegels dit is weer een nekslag voor post NL want zij doen er volgend jaar weer zoveel % op het zegeltje.

 • bate Hylkema op 30 juli 2018 om 19:10

  Voor komend jaar mag PostNL het briefporto verhogen met 14,2 procent. In de praktijk is de verhoging 0,11785 cent, afgerond 0,12 cent. Het bestaande tarief van 0,83 wordt door deze porto verhoging dus op 0,95 cent gesteld.

 • Pieter op 30 juli 2018 om 19:33

  Dat is het huidige tarief van een snelle brief in Frankrijk. Echter, dat land is vele malen groter, er wordt daar nog 6 dagen per week post bezorgd, er zijn nog overal postkantoren en postbodes verdienen een fatsoenlijk salaris. Rara waar gaat dan de winst in Nederland, behaald over vele hardwerkende ruggen, heen? Inderdaad, 140 miljoen winst gaat naar aandeelhouders en toplui en niet naar de hardwerkende postbode…

 • aadb op 30 juli 2018 om 20:47

  Tja daar gaan we weer prijs verhoging niet echt vreemd door de concurrentie van o.a Sandd minder post z.g grote klanten lopen weg (belastingdienst ) dan is het effect duidelijk minder post minder omzet zo simpel kan het zijn .De kerst kaartjes met Sandd en hup dan werkt men zelf mee aan de ondergang van Postnl En sturen de mensen dan wel zoveel post als ik kijk bij de Bruna,s zie je dat dat enorm terug loopt .Ja pakketjes daar hebben ze het druk mee al die mensen die bestellen bestellen en nog eens bestellen passen en meten en dan weer retour sturen en dat gaat maar door dag in en dag uit wordt vervolgt

 • Loes op 31 juli 2018 om 00:11

  postnl is echt gek aan het worden. wat dachten ze nu wel, duurder maken helpt? waar blijven de mensen nou die van kaarten maken hun hobby hebben gemaakt, Nederland stikt ervan. moeten we dan maar met z’n allen achter de geraniums gaan zitten? wat is dit voor aso gedrag van postnl. betaalt postnl onze investering terug die we in de loop der jaren hebben gedaan. mensen kopen geen kaarten meer omdat de postzegels te duur worden. alles wordt hier in Nederland kapot gemaakt. in wat voor een land leven we eigenlijk.

 • Franc Rossi. op 31 juli 2018 om 20:09

  @ Pieter Dat is precies de spijker op zijn kop. Alle privatisering, en niet alleen bij de Post, heeft alleen de aandeelhouders en directeuren flink wat opgeleverd.

 • aadb op 31 juli 2018 om 20:52

  tja een zakje patat met saus op de Scheveningse pier slechts 4,75 en flesje water erbij nog ff 2,75 bijtellen .Tja en dan die post verzenden hoeveel zouden de gemiddelde Nederlander als die bestaat gemiddeld per jaar versturen aan normale brief/-kaart post ???stel elke maand 2 stuks dat is 24 per jaar tel daar 30 kerst kaarten bij op totaal 54 verzenditems totaal kosten 44,82 dat wordt dan 51,30 verschil 6,48 of te wel minder dan 1 zak patat en flesje water .En dan geef ik aan dat de postzegel al jaren lang onder de prijs door de handel verkocht worden met kortingen die behoorlijk kunnen oplopen tot zelfs wel 30%.Let op voor dat men denkt die vast aandelen die geef ik mee dat de aandelen Postnl al jaren lang niets voor stellen ik heb ze dan ook zeker niet in mijn lege portefeuille.

 • W.Boeree op 12 december 2018 om 11:23

  Mag ik nog kerstzegels van vorig jaar gebruiken???

 • Pieter op 12 december 2018 om 11:45

  Ja, en van de jaren ervoor waar “December” op staat. Je hoeft niet bij te plakken.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)