Collect: De creativiteit van Viktor&Rolf - Postzegelblog

Collect: De creativiteit van Viktor&Rolf

0

Ontwerpersduo Viktor&Rolf zet de Nederlandse mode al 25 jaar op de wereldkaart. Het postzegelvel Viktor&Rolf laat aan de hand van schetsen en doodles zien hoe deze twee befaamd Nederlandse modeontwerpers uiting geven aan hun creativiteit.

Na doutzen, mode & muze uit 2016 is dit het tweede postzegelvel waarmee PostNL aandacht besteed aan de wereld van de haute couture. Viktor Horsting en Rolf Snoeren ontmoetten elkaar eind jaren 80 op de Kunstacademie in Arnhem. De afgelopen 25 jaar hebben zij internationale bekendheid verworven met provocerende en grensverleggende creaties. Naast mode richten zij zich ook op parfums en brillen, en ontwikkelen ze collecties van trouwjurken onder de naam Viktor&Rolf Mariage. De stijl van Viktor&Rolf wordt door henzelf omschreven als ‘strak barok’.

Pingpongspel

De postzegels geven een inkijkje in de werkwijze van de twee ontwerpers. Ze schetsen aan dezelfde tafel, de tekeningen gaan van de een naar de ander. Viktor&Rolf: “We werken nog steeds op dezelfde manier als op dag één: als in een pingpongspel. Ons werk is daar de uitkomst van. We vinden zelf dat we steeds beter zijn gaan pingpongen.” De modeontwerpers vinden tekenen een wezenlijk onderdeel van het ontwerpproces. Ze menen dat ze alleen kunnen realiseren wat ze ook kunnen tekenen. De postzegels zijn een bonte verzameling geworden. Schetsen en doodles van jurken en schoenen, maar ook gezichten, een bloem en de lakstempel dat het logo van Viktor&Rolf vormt. Elke postzegel heeft afzonderlijk een eigen beeld. Het geheel is zo ontworpen dat, zoals Viktor&Rolf zelf zeggen: “het geheel er als een rommelige organische eenheid uitziet.”

 

Technische gegevens:

Postzegelformaat: 25 x 36 mm
Velformaat: 150 x 108 mm
Papier: normaal met fosforopdruk
Gomming: synthetisch
Druktechniek: off set
Drukkleuren: cyaan, magenta, geel en zwart
Oplag: 130.000 vellen
Verschijningsvorm:vel van 10 postzegels in 10 verschillende
Ontwerper: Viktor&Rolf, Amsterdam
Drukkerij: Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Klik hier om het postzegelvelletje “De wederopbouw in tien architecturale hoogtepunten” te bestellen bij Collect club.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 2,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)