Zilveren postzegel Oranjeleeuwinnen Kampioen - Postzegelblog

Zilveren postzegel Oranjeleeuwinnen Kampioen

18

Den Haag, 7 augustus 2017 – PostNL viert het kampioenschap van de Oranjeleeuwinnen met een puur zilveren postzegel. Deze speciale uitgifte verbeeldt de geweldige prestatie van de ontembare voetbalvrouwen. PostNL heeft slechts bij enkele eerdere speciale gebeurtenissen een zilveren postzegel uitgebracht.

Succes voetbalvrouwen op postzegel

Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail Nederland, over deze postzegel: “Nederland is de afgelopen weken nog meer van onze ontembare leeuwinnen gaan houden. Dit komt natuurlijk allereerst door hun unieke prestatie. Daarbij heeft de EK vrouwenploeg voortdurend haar gedrevenheid en enthousiasme getoond. We hebben genoten van hun mooie spel. De puur zilveren postzegel onderstreept onze trots.”

Verkrijgbaarheid

De puur zilveren postzegel is geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt in opdracht van PostNL. De postzegel in luxe bewaarverpakking is voor €25,- verkrijgbaar via www.postnl.nl/Kampioen. De postzegel heeft een beperkte oplage van 2.300 exemplaren. De postzegel heeft de waarde ’Aangetekend’ en kan dus voor aangetekende post worden gebruikt. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 1,80 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (18) Schrijf een reactie

 • Kees Verhulst op 7 augustus 2017 om 15:04

  Leuk initiatief, alleen de prijs van 25 euro is wel erg veel. Waarom geen normale postzegel die voor iedereen bereikbaar is en te betalen is?
  De zilveren postzegel ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander was goedkoper. Die Van Johan Cruijff was wel 25 euro en snel uitverkocht…

 • willem hogendoorn op 7 augustus 2017 om 17:06

  De vreugde van het kampioenschap van de leeuwinnen werd bij mij door deze mail flink gereduceerd en riep een aantal vragen op:
  – is dit waar de verzamelaar Nederland op zit te wachten? Ik denk het niet
  – gebruikt PostNL de verzamelaar als melkkoe? Het lijkt er veel op
  – zal deze “postzegel” op brieven gebruikt gaan worden? Ik denk het niet
  – “gokt” PostNL met de geringe oplage op beleggers? Ik denk het wel
  – is deze actie van PostNL bevordelijk voor de filatelie? Ik denk het niet.
  – is deze actie alleen voor het commerciële gewin van PostNL? Het lijkt er veel op.
  – wordt/is Nederland op filatelistisch uitgifte beleid al één van de bananenrepublieken? Ja
  Ik ben benieuwd naar andere reacties

 • Pieter op 7 augustus 2017 om 17:55

  Zucht, wat jammer van deze bijzondere overwinning, dat die niet echt voor iedereen bereikbaar filatelistisch verzilverd wordt….

 • bate hylkema op 7 augustus 2017 om 18:29

  Je bent niet verplicht deze ‘emissie’ te kopen. Iedereen is vrij deze ‘postzegel’ wel of niet te kopen!

 • Gerrit op 7 augustus 2017 om 18:50

  We zijn ook niet verplicht om überhaupt nog postzegels te verzamelen. Als het zo gaat, kunnen we beter stoppen. De post stroom loopt elk jaar flink terug en er verschijnen steeds meer onzin-postzegels.

 • Patrick Lava op 7 augustus 2017 om 19:11

  In het kader van de versobering van het uitgiftebeleid is het nu dus alleen nog even wachten op een reeks van 22 oranje postzegels, ééntje voor elk van de speelsters. Verkrijgbaar als losse zegel uit vel (waarin ook kopstaanden voorkomen, brugparen en vignetten), maar ook (in iets groter formaat dan) gepresenteerd per zegel in blok, getand en ongetand, met bovendien in iets andere kleuren een verzamelblok met alle 22 zegels erop, getand en ongetand.
  En dat allemaal voor een spelletje voetbal. Kees van Kooten wist het al 40 jaar geleden: Mogen we even overgeven?

 • Patrick Lava op 7 augustus 2017 om 19:11

  In het kader van de versobering van het uitgiftebeleid is het nu dus alleen nog even wachten op een reeks van 22 oranje postzegels, ééntje voor elk van de speelsters. Verkrijgbaar als losse zegel uit vel (waarin ook kopstaanden voorkomen, brugparen en vignetten), maar ook (in iets groter formaat dan) gepresenteerd per zegel in blok, getand en ongetand, met bovendien in iets andere kleuren een verzamelblok met alle 22 zegels erop, getand en ongetand.
  En dat allemaal voor een spelletje voetbal. Kees van Kooten wist het al 40 jaar geleden: Mogen we even overgeven?

 • Pieter op 7 augustus 2017 om 19:47

  @Patrick: Vergeet de misdrukken, opdrukken en 22 verschillende stempels niet!

 • Lars op 7 augustus 2017 om 20:55

  @Patrick,
  Hugo van Reijen wil het waarschijnlijk wel even voor PostNL regelen.

 • aadb op 7 augustus 2017 om 21:37

  De zoveelste onnodige uitgave ,maak toch een normaal zegel voor frankering .
  Een postzegel wordt waarvoor gebruikt?.het verzenden van post en na gebruik leuk om te verzamelen .Wil je postfris verzamelen prima niemand houd je tegen ,maar niet zeuren als ze straks niet meer gebruikt kunnen worden .Die affaire van toen is een goed leer moment geweest en heeft de verzamelaar en handel hopelijk allergies gemaakt voor bewaar drift
  De prijs van zo,n zegel 25 euro aangetekende brief is dacht 8,35 waarom dan 25 euro ? gebruik van zilver ? ontwerp kosten? ik zou het niet weten .
  Zo dacht ik aan Marco die van Borsato u weet wel dromen zijn bedrog ook zo,n zilver exemplaar in luxe doosje waarbij de opmerking dromen zijn bedrog zeer toepasselijk is op dat zilveren spul .Kortom verzamel wat je leuk vind maar om voor 25 euro 1 zegel aan te schaffen lijkt mij minder leuk dan een partijtje uitzoekwerk wat bij verenigingen en handel volop geleverd kan worden .

 • Guido (Breda) op 7 augustus 2017 om 22:23

  Toen dat ik vanochtend mijn kleding aangedaan had en ik mijzelf klaargemaakt had om op de fiets te vertrekken, kwam het al op in mijn gedachten: Het zou toch wel prachtig zijn wanneer er door PostNL nu als verrassing een nieuwe gelegenheidszegel uitgegeven zou worden ter gelegenheid van het behaalde kampioenschap door het Nederlandse vrouwenvoetbaleftal!!
  Het zou nog erg mooi passen in het uitgifteprogramma van PostNL, waarin er in 2017 verder helemaal heen aandacht geschonken wordt aan sporten.
  Ik heb in her verleden op Postzegelblog.nl gelezen dat er door PTT Post in 1974 al heel veel postzegels met het opschrift “Holland Wereldkampioen 1974”. In 1990 werden de postzegels ter gelegenheid van het kampioenschap ook al gedrukt. Beide keten moest de oplage van de postzegels vernietigd worden…. Wat is het dan toch jammer dat er deze keer niet gewoon een frankeerzegel voor een standaardbrief gewijd wordt aan deze overwinning. Gewoon een postzegel uit tariefklasse 1 (bijvoorbeeld gedrukt in vellen met 5 postzegels). Dat zou een mooi eerbetoon geweest zijn, dat zou een passende verrassing geweest zijn voor één van de hoogtepunten van de zomer voor dit land. Jammer, jammer…

 • Piet op 7 augustus 2017 om 23:42

  Het zoveelste bewijs van:
  1.De bananen republiek, sorry koninkrijk.
  2.Het onvermogen om sport prestaties op een juiste manier te “herdenken”.
  3.Wie er enigszins sport minded is op deze pagina.
  4.Wie er achter elke uitgifte aanloopt zonder enige visie van deze tijd.

 • Franc Rossi op 8 augustus 2017 om 11:15

  Zijn er nog wel landen met een fatsoenlijk uitgiftebeleid??
  Mijn advies zo zijn sluit alle landenverzamelingen die je hebt af b.v. met datum eeuwwisseling of invoering Euro en bedenk een leuk thema. Je kunt dan gezellig snuffelen op beurzen en je album(s) is vrij van lege plekken. Het is dan ook makkelijker je van dit soort uitgiftes te distantiëren.

 • Rob Tielman op 8 augustus 2017 om 12:20

  Ik ben met landen verzamelen gestopt van Aruba, België, Duitsland, Indonesië, Luxemburg, Suriname en Zuid-Afrika. Ik aarzel nog over Nederland…

 • Patrick Lava op 8 augustus 2017 om 12:58

  @ Franc Rossi
  Natuurlijk. Dat is precies zoals ik het doe. Mijn landenverzamelingen lopen tot pakweg 2000-2005. Van wat daarna is uitgegeven (in het “emailtijdperk”), mag ik hier en daar nog wel eens iets aan mijn verzameling toevoegen, omdat er toch nog vaak heel mooie zegels bij zijn. Maar ik heb geen enkel abo meer lopen op nieuwe uitgiften. Allemaal stopgezet.

 • Piet op 8 augustus 2017 om 13:48

  Verzamel al dertig jaar thematisch!!
  GEWELDIG!!
  Wanneer je Nederlandse stempels zoekt over het vrouwen EK.
  https://philatelie.deutschepost.de/out/pictures/wysiwigpro/philatelie/2017_11_stempel_informationen.pdf
  Pagina 4 e.v.
  Het is wel van Deutsche Post en die zijn niet beursgenoteerd. Of wellicht toch. Maar die hebben ideeën over filatelisten!!

 • JvdP op 8 augustus 2017 om 15:59

  Recent begonnen met een thematische verzameling. Erg leuk kan niet anders zeggen! Maar ben nog niet zo ver om mijn landverzameling (Canada) stop te zetten.

 • Erik op 3 september 2017 om 10:23

  Hoe kun je de postzegel uit het doosje peuteren zonder iets te beschadigen?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)