Vogels op de cm2 - Postzegelblog

Vogels op de cm2

1

Vogels op de cm2 is een ode aan de vogel. Een beeldschoon boek voor iedereen die van kunst houdt. Of van vogels. Of van postzegels. Het laat de schoonheid zien van het gevecht op de kleine ruimte die de postzegel toch is. Tweehonderdzesenzestig Nederlandse vogels op evenzoveel postzegels uit 109 landen.


Met zeer actuele informatie van Sovon Vogelonderzoek Nederland en inleidingen van Sovon directeur Theo Verstrael en illustrator/kunstenaar Siegfried Woldhek.

Binnenzijde van het boek

Het boek kost €49.50 en is verkrijgbaar bij de boekhandel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

 • bate Hylkema op 25 juli 2017 om 14:40

  Het is jammer dat de buitengewone aantrekkelijkheid van de inhoud van het boek ‘Vogels op de vierkante cm’ geschreven en samengesteld door Peter Müller (liefhebber van vogels, vogeltekeningen & mooie boeken) en Tom Loorij (ornitholoog & filatelist) in dit artikel wordt onderbelicht.
  Dit boek (een ode aan de vogel) toont niet alleen liefde voor de vogel (d.m.v. SAVON-kennis [Samenwerkende Organisaties vogelonderzoek Nederland], maar ook liefde voor de filatelie en kunst (natuurgetrouwheid van de getekend vogelafbeeldingen en artistiek vormgegeven schoonheid van de postzegel).
  Siegfried Woldhek (ex-directeur Vogelbescherming Nederland): “Het is een genoegen om te zien welke verschillende oplossingen er gevonden zijn om een paar vierkante centimeters op een aantrekkelijke manier te vullen met een tekening van een vogel.”
  SAVON-directeur Theo Verstrael: “Een strak geordend overzicht van de Nederlandse avifauna en een genot voor het oog.”
  Het boek (17 x 12 x 6 cm [dik]) telt 552 bladzijden en kost 49,50 euro.
  De uitvoering van het boek is geïnspireerd op de vogelgids ‘Zien is kennen’ uit 1937.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)