Collect: Tableaus van kleine waterwegen - Postzegelblog

Collect: Tableaus van kleine waterwegen

1

In de serie Mooi Nederland 2017: beek­ en rivierdalen verschenen de laatste drie postzegelvellen: Dommel, Geul en het verzamelvel. Elk van de postzegelvellen toont de karakteristieken van het landschap en de traditionele bebouwing.

Op 30 januari bracht PostNL al een ode aan de Drentsche Aa, de Linge en de Reest. Op 22 mei was het de beurt aan twee andere beek­ en rivierdalen: de Dommel en de Geul. De complete serie laat de schoonheid van deze natuurgebieden zien in verstilde tableaus. Ook de nieuwe postzegelvellen over de Dommel en de Geul zijn een uitnodiging om de wandelschoenen aan te trekken.
Deze postzegelvellen volgen hetzelfde ontwerp als de eerdere postzegeluitgiften. Ook hier is de kronkelende loop van beide riviertjes weergegeven, met links daarvan een topografische kaart van het beekdal. Een asterisk op het vel duidt de locatie van het rijksmonument op de kaart aan. Voor de Dommel is dat het eeuwenoude veerhuis ’t Vaantje in Sint Michielsgestel. Voor de Geul een vakwerkhuis uit Cottessen, een buurtschap vlakbij het dorp Vijlen.

Vijftal op het verzamelvel

Mooi Nederland 2017: beek- en rivierdalen wordt afgesloten met een verzamelvel, waarop alle postzegels uit deze serie nog eens terugkeren. Op dit verzamelvel zijn alle vijf de waterlopen van onder naar boven afgebeeld. In de ruimte aan weerszijden van de rivier staan aflopende foto’s van de meanderende beekdalen. De postzegels tonen de traditionele rijks monumenten die daar voorkomen: veerhuis ’t Vaantje (Dommel), kerk Oud­ Avereest (Reest), fort Asperen (Linge), een vakwerkhuis (Geul) en een Saksische boerderij (Drentsche Aa). De foto’s zijn zodanig geschaald en gekaderd dat de horizon doorloopt. Een prachtige samenvatting van vijf natuurlijke erfgoederen.

Technische gegevens

Postzegelformaat: 20,8 x 25,3 mm
Papier: normaal met fosforopdruk
Gomming: synthetisch
Soort postzegel: postzegelvel met vijf identieke postzegels (Dommel,Geul); postzegels in vijf verschillende ontwerpen (verzamelvel)
Drukkleuren: geel, magenta, cyaan en zwart
Druktechniek: off set
Oplage: 48.000 losse vellen 186.000 verzamelvellen
Ontwerp: Haller Brun, Amsterdam
Drukkerij:Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Klik  hier om het postzegelvel beek- en rivierdalen te bestellen.     

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)