4 en 5 juni Pinksteren, wat te doen ? - Postzegelblog

4 en 5 juni Pinksteren, wat te doen ?

1

Met Pinksteren kunnen we weer erop uit, maar waar gaan wij naar toe? Er worden veel meerdaagse evenementen georganiseerd voor jong en oud. Hieronder volgt een korte resumé met mijn favorieten.

T.rex  in Town (t/m 5 juni)

Sta oog in oog met bewegende dino’s en maak kennis met onze koningin der dino’s: Tyrannosaurus rex. Nog te zien in Naturalis Leiden t/m 5 juni. Intussen hebben 283.534 bezoekers de T.rex bezocht. Op Tweede Pinksterdag tussen 17:00 -21:00 uur is de expo gratis te bezoeken voor een afscheidsbezoek met een Trix taart.

Info: https://t-rex.naturalis.nl/home/default.aspx

Dag van het kasteel (5 juni)

De tiende editie van de Dag van het Kasteel heeft als thema: ‘Rondom kasteel en buitenplaats’. Op 5 juni zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed open om publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. Meestal wordt een vol programma aangeboden per kasteel.

Info: https://www.dagvanhetkasteel.nl/
Overijssel: https://www.dagvanhetkasteel.nl/media/documents/DvhK_Overijssel_programma-DEFklein.pdf
Zuid-Holland: https://geschiedenisvanzuidholland.nl/eropuit/dag-van-het-kasteel-2017
Utrecht: https://www.dagvanhetkasteel.nl/media/documents/Brochure_DvhK_Utrecht_A5-Staand_3mm_v7DEF-Druk.compressed.pdf
Brabant: https://www.dagvanhetkasteel.nl/media/documents/Fietsroute_brochure_Brabant18-04-17.compressed.pdf

Zwolle Unlimited (2-3-4 juni)

Drie dagen lang staat Zwolle op stelten. Wat kan je verwachten van een festival dat vanaf 2011 wordt georganiseerd? Straattheater, muzikanten en bands, verhalenvertellers, boekenmarkt, workshops, kinderplein. Een open festival, laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Met een aanbod waar ook de kenners de vingers bij aflikken.

Info: http://www.zwolleunlimited.nl

Zilverstad (5 juni)

Zilverliefhebbers opgelet. Op 5 juni is Schoonhoven Zilverstad ‘The place to be’. De historische binnenstad is die dag van 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidswerkplaats. Verspreid over meer dan 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop. Zilversmeden laten je de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool en het Nederlandse Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken.

Info: https://www.zilverdag.nl/

Japanmarkt (4 juni)

Voor de 10e keer wordt de Japanmarkt gehouden in Leiden op het Rapenburg van 12:00 tot 17:00 uur. Directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier opent samen met de Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata en burgemeester Henri Lenferink om 12.00 uur de Japanmarkt.

Bezoek meer dan 500 meter markt met een breed aanbod van Japanse culturele en culinaire waren. Laat u meevoeren door de schoonheid van de rijke Japanse cultuur en maak kennis met alle facetten die deze te bieden heeft. Loop langs prachtige prenten, kimono’s, bonsai-boompjes en vele andere typisch Japanse producten. Proef de welbekende sushi en sake op het foodcourt of laat je verrassen door nieuwe gerechten zoals Takoyaki of Okonomiyaki. En ontdek de moderne Japanse popcultuur. Bezoek daarna ook het prachtige museum Sieboldhuis en de Japanse expo ‘Cool Japan’ in Museum Volkenkunde.

Info
http://www.sieboldhuis.org/
http://cooljapan.volkenkunde.nl/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Japan Nederland Burchten,Kastelen en Paleizen Musea Paleizen ReligieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 3,71 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)