In kort bestek….(93) - Postzegelblog

In kort bestek….(93)

0

De UNPA, de Postadministratie van de Verenigde Naties heeft haar uitgifteprogramma voor 2017 bekendgemaakt en het wordt 13 januari geopend met de (jaarlijkse) uitgifte gewijd aan Chinese Lunar Calender: Year of the Rooster. Verder kunt u in uw agenda noteren: 3 februari, een nieuwe aanvulling op de Vlaggenreeks; 3 maart, Endangered Species; 8 maart, Wonder Woman (Personalised Sheet); 13 april, National Costumes and Dances; 5 juni: World Envitonment Day; 21 juni: International Day of Yoga; 3 augustus, UNESCO World Heritage – Silk Road; 21 september, Internationale Day of Peace en 16 oktober, World Food Day.

lunarrooster_4-1

Vel Chinese Lunar Calender: Year of the Rooster

Magna Carta van de Europese Post

België is het nu bijna verstreken jaar 2016 begonnen met het plannen van nog slechts vier emissiedagen per jaar. De tweede was 13 juni, vijf emissies (alle velletjes), puur thema: post- en luchtvaartgeschiedenis, Europa (Think Green), het derde velletje De Groote Oorlog 1916 en fauna en flora (Zwin Natuur Park).

lu20160510-ms-4_00-hlio

Postzegel Luxemburg gewijd aan de Thurn und Taxis route

Met het velletje postgeschiedenis (2 x 3-Europa) wordt herdacht dat het vijfhonderd jaar is geleden dat het postverkeer in Europa werd vrijgemaakt dankzij de zogenaamde ’Magna Carta van de Europese Post’, een overeenkomst tussen keizer Karel V en de machtige postmeesterfamilie Thurn und Taxis.

thumbnail_09-magna-carta-timbre-b

Postzegel België met François de Tassis afgebeeld

Op de zegels het wapenschild van Jean-Baptiste de Tassis en het portret van François de Tassis. Verder een velletje met vijf zegels (waarden 1 x 1, 3 x 2, 1 x 3) getiteld Vlucht door de tijd met oude Belgische vliegtuigen; een velletje met tien zegels (1 binnenland) dat de opening van het Zwin Natuur Park markeert, vijf faunazegels getekend door André Buzin en vijf florazegels van de hand van Marijke Meersman en tot slot het derde velletje gewijd aan De Groote Oorlog (5 x 1 Europa) en de Europazegel Think Green, velletje met vijf 1 x 1 Euopa. In de komende afleveringen de rest van de Belgische emissies 2016.

Paus Franciscus 80 jaar

Vaticaanstad heeft 17 november de 80e verjaardag van paus Franciscus postaal gevierd met de uitgifte van een velletje met daarin vier zegels van 1,00 euro; oplage 300.000.

paus-postzegel

Verder (natuurlijk) twee Natale-zegels met op een € 0.95-zegel een terracottategel waarop Christus Geboorte die verder de Heilige Familie toont en de heilige figuren Franciscus van Assisi en Antonius van Padua, en op een € 1,00-zegel een uitsnede (van de tegel) met de voorstelling van het Kind (oplage: 150.000); Jubileum van de Barmhartigheid, twee zegels, € 0,95 en € 1,00, oplage 150.000); tot slot 800 jaar Orde van de Dominicanen (€ 0,95, 150.000).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes België Verenigde Naties Heraldiek PaardenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.