Collect: Kinderpostzegels 2016 in Fiepstijl - Postzegelblog

Collect: Kinderpostzegels 2016 in Fiepstijl

0

Vanaf 28 september gingen scholieren van groepen 7 en 8 weer langs de deuren met de Kinderpostzegels. Ditmaal staan op het postzegelvel de bekende figuurtjes van tekenares Fiep Westendorp (1916-2004). De Kinderpostzegels vieren haar honderdste geboortedag.

Fiep Westendorp illustreerde de boeken van Annie M.G. Schmidt, die nog steeds door kinderen worden verslonden. In 1999 werden enkele van Fieps illustraties al eens voor Kinderpostzegels gebruikt. “De rode draad in de viering van de honderdste geboortedag van Fiep is de Fiepbus, waarmee we het land door trekken”, zegt Gioia Smid die namens Fiep Amsterdam BV de rechten op haar werk beheert. “Met een doolhof beneden en ruimte voor spelletjes en knutselen boven. Waar de Fiepbus komt, is het feest! Wij wilden heel graag het werk van Fiep ter gelegenheid van deze viering op de Kinderpostzegels. PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland vonden dat ook een goed idee. Toen we met z’n allen bij elkaar hier op kantoor zaten, zagen ze aan de muur een eerste tekening van de Fiepbus hangen. ‘Die willen we ook op de postzegels!’, riepen ze in koor. En zo is het gebeurd.”

Oorspronkelijk werk

De viering van de honderdste geboortedag van Fiep Westendorp is vooral een heel feestelijke gebeurtenis. “Dat gevoel wilden we ook op de postzegels uitstralen”, aldus Gioia. “De Fiepbus met al die dierbare figuren die Fiep heeft getekend, is een prachtig uithangbord van haar werk. Het is daardoor echt een beleving, iets waar ik heel blij van word.” Voor alle illustraties op de Kinderpostzegels is oorspronkelijk werk van Fiep Westendorp gebruikt. Gioia: “We maken geen nieuwe tekeningen. Dat is ook niet nodig, want Fiep heeft zo ontzettend veel werk gemaakt dat we nog steeds kunnen gebruiken en toepassen op verschillende manieren. Hele tekeningen of details eruit. Fiep zou het prachtig hebben gevonden dat nu al haar figuurtjes samen op de Kinderpostzegels staan. Dat weet ik zeker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om het velletje “Kinderpostzegels 2016 in Fiepstijl” te bestellen bij Collectclub.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)