Dag van de Postzegel 2016 - Postzegelblog

Dag van de Postzegel 2016

5

kopjeDe Dag van de Postzegel is een jaarlijks terugkerend internationaal evenement dat dit jaar wordt gevierd op 14 oktober met ruilbeurzen, tentoonstellingen en andere bijzondere bijeenkomsten. PostNL besteedt dit jaar aandacht aan het evenement met de uitgifte van het postzegelvel Dag van de Postzegel 2016, geïnspireerd op de Jubileumzegels 1913.

Het nieuwe velletje telt tien postzegels met het tarief Nederland 1. Ook brengt PostNL een postzegelmapje en een prestigeboekje uit. Het prestigeboekje is het achtste uit de serie over de geschiedenis van de postzegels in Nederland.

Het ontwerp

Het postzegelvel Dag van de Postzegel 2016 is gewijd aan de Jubileumzegels 1913. Op de postzegels heeft ontwerper Ingmar Birza de vier portretten van Karel de Bazel samengevoegd, gevat in getrapte kaders die zijn afgeleid van de decoratieve omlijstingen van de oorspronkelijke Jubileumzegels 1913. Ook de gekozen kleuren karmijnrood, roodoranje, wijnrood en violet voor de vier portretten zijn dezelfde als op vier van de Jubileumzegels 1913. De maatvoering van de typografie, de kaders op de postzegels en de lijnen op de velranden van het velletje Dag van de Postzegel 2016 is door ontwerper Ingmar Birza gebaseerd op de breedte van de moderne sorteerhaak (0,7 mm).

dag-van-de-postzegel

Het lettertype op postzegels en velrand is de ITC Blair, een schreefloos font van Jim Spiece uit 1997, een verdere ontwikkeling van de Blair van Inland Type Foundry uit het begin van de twintigste eeuw. Dit panoramische lettertype, zowel de historische als de moderne versie, is alleen in kapitalen verkrijgbaar.

Bekijk hier het volledige uitgifteprogramma van Nederland voor 2016 en vergeet niet te stemmen.

Technische gegevens

Postzegelformaat : 30 x 40 mm
Papier : normaal met fosforopdruk
Gomming : synthetisch
Soort postzegel : postzegelvel met 10 dezelfde postzegels
Drukkleuren : geel, magenta, cyaan en zwart
Druktechniek : offset
Oplage : 82.000 velletjes
Ontwerp : Birza Design, Deventer
Drukkerij : Cartor Security Printing, Frankrijk

Klik hier om het postzegelvelletje “dag van de postzegel 2016” te bestellen bij Collectclub.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)