Tekeningen Janneke Brinkman op persoonlijke zegels - Postzegelblog

Tekeningen Janneke Brinkman op persoonlijke zegels

9

VlinderpostzegelBloemen, planten en vlinders staan centraal op de vierdelige postzegelserie van botanisch schilderes Janneke Brinkman-Salentijn. Vanaf begin dit jaar had elk seizoen zijn eigen persoonlijk postzegelvel. Ter gelegenheid van de laatste uitgifte ontving zij in de Hortus botanicus Leiden een ingelijst postzegelvel uit handen van directeur marketing van PostNL Ludo Voorn.

tekeningen-janneke-brinkman-sieren-nieuwe-postzegels_tcm10-82446

Bloemen, planten en vlinders staan centraal op de vierdelige postzegelserie van botanisch schilderes Janneke Brinkman-Salentijn. Vanaf begin dit jaar had elk seizoen zijn eigen postzegelvel. Ter gelegenheid van de laatste uitgifte ontving zij in de Hortus botanicus Leiden een ingelijst postzegelvel uit handen van directeur marketing van PostNL Ludo Voorn. Janneke Brinkman-Salentijn is al jaren ambassadeur van het Nationaal Ouderfonds, dat zich in Nederland inzet voor eenzame ouderen. Dit was voor PostNL aanleiding om een postzegelserie met haar werk uit te brengen en daarmee dit goede doel te steunen.

Opbrengst postzegels goed besteed

Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, was verheugd over deze jaaruitgifte. Door de vier seizoenen centraal te laten staan, is er met deze uitgifte het hele jaar door aandacht voor het Ouderenfonds met wisselende tekeningen van Janneke Brinkman. Daarmee is er extra aandacht voor het Ouderenfonds in Nederland.

Postzegels passend bij jaargetijden

Janneke Brinkman-Salentijn vond het toch lastig om een selectie voor de postzegelvellen te maken. “Je hebt natuurlijk je favoriete tekeningen die goed passen bij de jaargetijden. Maar niet ieder beeld leent zich in eerste instantie voor een postzegel. Daarom heb ik zoveel mogelijk de meest attractieve tekeningen gebruikt.”

tekeningen-janneke-brinkman-sieren-nieuwe-postzegels-postzegelvel_tcm10-82447
PostNL vindt deze samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds heel belangrijk. “Het fonds realiseert zinvolle doelen voor ouderen. Het is mooi dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren”, aldus Ludo Voorn.

Verkrijgbaarheid

Elk postzegelvel ‘Janneke Brinkman-Salentijn’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf 29 augustus te koop bij alle postkantoren en via Collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbeperkt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Schilderkunst VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • Prins op 1 september 2016 om 15:08

  Vanwege de afdracht van 20 cent per vel aan het ouderenfonds, zijn dit eigenlijk toeslagzegels. Het tarief dat een koper per zegel betaalt voor de verzending van één brief tot 20 gram (=waarde 1) is 71 eurocent en de toeslag 2 cent.
  Daarom zijn de 4 blokken Janneke Brinkman-zegels van 2016 (en de Van Gogh-zegels in 4 blokken uit 2015 die eraan vooraf gingen) heel nieuwe zegels. Je betaalt de volle prijs van een 1-waarde zegel, maar voor de frankering is 2 cent per zegel minder nodig. Apart, toch?

 • Bate Hylkema op 1 september 2016 om 20:36

  Het is in het geheel niet apart, maar geheel in overeenstemming met de uitgave van de bijslag van kinder- en (vroegere) zomerzegels. Men betaalt/betaalde een toeslag
  * 1+ 32 eurocent kinderzegels 2014
  * 44+ 22 eurocent zomerzegels 2010.
  Het toeslaggeld van 32 cent of 22 cent gaat/ging minus de ontwerp- en drukkosten naar de Stichting Kinderzegels Nederland en Nationaal Ouderenfonds.
  Van de frankeerwaarde (1 of 44 cent) gaat/ging ook een bedragje naar beide postzegelaanvragende partijen.
  Deze Persoonlijke Postzegels zijn geen bijslagpostzegels. Ze worden echter wel op initiatief van het Ouderenfonds uitgegeven. PostNL honoreert deze ‘niet-bijslagpostzegels’ traditioneel op dezelfde wijze: een klein bedrag van de frankeerwaarde (1-waarde) komt bij het Ouderenfonds terecht.

  .

 • Bate Hylkema op 1 september 2016 om 21:09

  U zult zich na lezing hiervan afvragen: “Waarom doet PostNL dit?”
  Ieder zich respecterend bedrijf toont hiermee zijn sociale betrokkenheid bij onze samenleving.
  Een bijkomend voordeel voor PostNL is het frankeergebruik van deze bijzondere postzegels. Een gering percentage van bijzondere zegeluitgaven én bijslagpostzegels wordt voor de frankering gebruikt. M.a.w. deze emissies zijn voor PosNL winstgevend. Het nationale postbedrijf kan hiermee heel gemakkelijk de ‘sinterklaas’ uithangen.

 • willem hogendoorn op 3 september 2016 om 09:11

  Ik denk dat er van deze postzegels zeer weinig op brieven geplakt gaan worden. De filatelisten zijn dus de sponsors van het Nationaal Ouderenfonds. Past wel een beetje bij de verzamelaarsdoelgroep.

 • Lars op 3 september 2016 om 13:15

  Willem,
  Ik werk in een sorteercentrum van PostNL. Deze zegels worden veel gebruikt. Misschien zelfs meer dan de postzegels uit het normale uitgifteprogramma.
  Als u als consument naar de website van PostNL gaat om postzegels te bestellen (dus niet via de Collect Club) dan komen de Janneke Brinkman postzegels bovenaan de lijst te staan. Daarna de WA-zegels en zakelijke zegels etc. Verder geen postzegels uit het uitgifteprogramma 2016 met waarde 1.
  https://postkantoor.postnl.nl/post-versturen/postzegels.html

 • Prins op 3 september 2016 om 13:30

  Mijn ervaring sluit aan bij de feiten die Lars beschrijft.

  De Brinkman-zegels van 2016 en de Van Gogh-zegels van 2015 zijn naast de digitale manier bovendien bij elk PostNL-postkantoor aan de balie te koop (of te koop geweest). Daarmee is de vertrekking van deze zegels aan het algemene publiek veel beter geregeld dan de verstrekking van de zegels van het officiële uitgifteprogramma.

  Tussen de gestempelde zegels die ik ontvang van niet-filatelistische vrienden en familie zitten deze zegels ook op regelmatige basis, in elk geval veel vaker dan zegels uit het officiële uitgifteprogramma.

 • Lars op 4 september 2016 om 11:07

  De Van Gogh-zegels ook inderdaad. Veel gebruikt vorig jaar en nu komen ze ook nog wel eens voorbij.
  Eigenlijk vind ik dit wel jammer. Het gaat ten koste van de postzegels uit het officiële uitgifteprogramma. Het is voor de meeste verzamelaars gestempeld niet meer compleet te krijgen.
  En als je dan ook nog de 40 verschillende van Janneke Brinkman en de 40 verschillende van Van Gogh erbij wil hebben…

 • aadb op 4 september 2016 om 11:30

  Of te wel Bate heeft heeft het over Sinterklaas de verzamelaar krijgt de zwarte Piet dus ook niet te benijden in deze tijd

 • aadb op 4 september 2016 om 11:56

  Zo zou de afnemer ook moeten weten hoeveel er naar het goede doel gaat,immers er zijn bedrijven die dit kunnen opvoeren belastingtechnisch .Nergens zie ik op het velletje staan hoe groot het bedrag is en dat is erg vreemd .Als de opdrachtgever het ouderen fonds iets laat maken betaald men de volle prijs althans zo zou het moeten gaan .Nu blijkt dat er een korting wordt gegeven waar op de vraag ontstaat waarop dan ..Er worden vergoedingen betaald voor de diensten die men verricht kortingen mogen niet .En de diensten die het oudere fonds verricht kunnen niet opwegen tegen de verkoop aan de loketten immers daar is het ouderen fonds niet aanwezig.
  Oftewel een verklaring van Postnl over de gang van zaken zou niet misstaan

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)