Collect: Vissersplaatsen, spaar ze alle vijf - Postzegelblog

Collect: Vissersplaatsen, spaar ze alle vijf

0

Met Scheveningen en Arnemuiden is de serie Mooi Nederland 2016 Visserplaatsen compleet. Eerder al verschenen Urk, Zoutkamp en Volendam. Traditiegetrouw zijn ze ook samengebracht op één verzamelvel.

Mooi Nederland 2016 Vissersplaatsen - Scheveningen

Scheveningen

De historie van Scheveningen is sterk beïnvloed door de visvangst op de Noordzee. Dat is terug te zien in kenmerkende objecten en gebouwen op het postzegelvel, zoals de visafslag, de vuurtoren, een trawler en de zee. Het bovenste en het onderste gedeelte van de postzegel zijn met elkaar verbonden door een traditioneel visnet. Op de achtergrond van het postzegelvel staan iconen van Scheveningen, waaronder een steigerpaal met een meeuw erop, een woning uit de jaren dertig in het havengebied, het Tonnenmonument, het Panorama Mesdag, het Paviljoen Von Wied in de duinen, de gedenknaald voor de landing in 1813 van de latere koning Willem I, de Pier van Scheveningen en het standbeeld van de vissersvrouw van Gerard Bakker.

Mooi Nederland Arnemuiden

Arnemuiden

Ook het Zeeuwse dorp Arnemuiden mag niet ontbreken in de serie vissersplaatsen: de visserij is er nog altijd een belangrijke bron van inkomsten. Op het postzegelvel zijn kenmerkende objecten en gebouwen uit Arnemuiden afgebeeld: de hoogaars ARM 16, een luidklok en de astronomische getijdenklok van de Nederlands Hervormde Kerk, met daaronder de zee. Op de achtergrond staan iconen van Arnemuiden, waaronder een anker, een stenen leeuw met schild met het wapen van Arnemuiden, de gevel van het stationsgebouw, een historische stadsvlag, de kotter ARM 44 Neeltje Jannetje, een lichtboei, de historische scheepswerf met de huizen eromheen, het standbeeld van de visleurster, de molen Nooitgedacht en een typische Arnemuidse garnalenmand. In het water onderaan zwemt kabeljauw, maar ook andere vissen: van links naar rechts een mossel, een haring en een noordzeegarnaal.

Verzamelvel Mooi Nederland 2016 Vissersplaatsen

Het verzamelvel Mooi Nederland 2016 Vissersplaatsen is een collage van de vijf afzonderlijke postzegels uit deze serie: Arnemuiden, Urk, Scheveningen, Zoutkamp en Volendam. Op de velrand wapperen de vlaggen van elk dorp. De typische geveltjes vormen de omlijsting van het standbeeld van de vissersvrouw uit Scheveningen. Op de achtergrond de blauwe zee, vissen en schelpdieren.

Technische gegevens

Postzegelformaat : 20,8 x 25,3 mm
Papier : normaal met fosforopdruk
Gomming : synthetisch
Soort postzegel : vel met 5 gelijke postzegels (velletjes per plaats) vel met 5 verschillende postzegels (verzamelvel)
Drukkleuren : geel, magenta, cyaan en zwart
Druktechniek : offset
Oplage : 60.000 (velletjes per plaats) 222.000 (verzamelvel)
Ontwerp : Birza Design
Drukkerij : Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Klik hier om het postzegelvellen “Mooi Nederland 2016: Vissersplaatsen” te bestellen bij  Collectclub.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland Nederland VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)