Collect: Verf de wereld eens groen - Postzegelblog

Collect: Verf de wereld eens groen

0

PostEurop wil laten zien dat ‘groen doen’ de toekomst heeft. Op het nieuwe postzegelvel wordt dat doel verbeeld met een verfroller en een fiets – het één is een internationaal ontwerp, het andere een Nederlands.

 

 

Denk groen

Wie goed kijkt naar het postzegelvel PostEurop: Denk groen, ziet dat de fiets niet zomaar een tweewieler is, maar een Vanmoof. Dit Nederlandse rijwielbedrijf maakt fietsen die door hun minimale ontwerp ijzersterk zijn. De filosofie van Vanmoof is, dat zo min mogelijk onderdelen zo min mogelijk defecten oplevert. Deze fiets gaat niet alleen lang mee, maar verbruikt ook ‘groene’ energie. De verlichting werkt namelijk op zonnecellen. De ontwerpers van bureau Beukers Scholma kozen met opzet voor dit vernieuwende fietsenmerk. “Want om groen te kunnen denken en doen”, aldus Marga Scholma, “is innovatie noodzakelijk. Zo laten we de toekomst zien. Het resultaat is een simpel en krachtig beeld dat goed aansluit op het verhalende karakter van de verfrollerpostzegel.”

Lichtbundel

Die verfroller is op de overige vijf postzegels te zien. Het is gemaakt door Doxia Sergidou voor Cyprus Post: een roller die de wereld groen verft. Dit is het winnende ontwerp dat werd gekozen uit inzendingen uit alle landen die deelnemen aan PostEurop, de organisatie waarin 52 Europese postbedrijven samenwerken. De verfroller vervangt sombere huizen en donkere wolken door een lichte plek met bomen, vogels, duurzame gebouwen en windmolens.

vogelwachtershuisje

Op de postzegel met de fiets wordt de titel van het postzegelvel verlicht door de koplamp. De fiets is in een blauw vlak geplaatst, dat deels wordt overlapt door een transparant geel vlak. Door de menging van kleuren staat de fiets tegen een groene achtergrond. Het gebruikte lettertype is de Avenir uit 1988 van Adrian Frutiger.

Technische gegevens

Postzegelformaat : 36 x 25 mm
Papier : normaal met fosforopdruk
Gomming : synthetisch
Soort postzegel : velletje met 10 postzegels waarvan twee verschillende ontwerpen
Drukkleuren : geel, magenta, cyaan en zwart
Druktechniek : offset
Oplage : 90.000 velletjes
Ontwerper : Beukers Scholma, Haarlem
Drukkerij : Joh. Enschedé Security Print, Haarlem

Klik hier om het velletje “Denk groen” te bestellen op de Collectclub

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Fietsen en wielrennen VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)