Grace Kelly - Postzegelblog

Grace Kelly

0

kopjeIn 2015 ging de film ‘Grace of Monaco’ in première, waarin de actrice Nicole Kidman de rol van Grace Kelly (1929-1982) vertolkt. Het vorstenhuis van Monaco schijnt niet blij te zijn met de rolprent, omdat die historisch onjuist zou zijn. Van een beroemde filmster die ook nog eens prinses was, zullen vast wel postzegels bestaan. Ja, vooral Monaco heeft er nogal wat uitgegeven.

grace kelly postkaart

Natuurlijk de postzegels van haar huwelijk met prins Rainier III uit 1956 (Mi 561/8), maar ook latere zegels van het prinselijk paar, een fraai herinneringsblok uit 1983 en een Europazegel met haar beeltenis uit 1996 (Mi 2288). De mooiste blijft echter, wat mij betreft, Amerika, Sc 2749 uit 1993 (afb.).

alfred hitchcockRegisseur Alfred Hitchcock koos de koele blondine in drie van zijn films voor de hoofdrol: ‘Dial M for Murder’ uit 1954, ‘Rear Window’ uit hetzelfde jaar en tenslotte ‘To Catch a Thief’ uit 1955. Die laatste film speelt o.a. in Monaco en er komt een bloedstollende achtervolgingsscène per auto in voor met Grace Kelly aan het stuur naast een peentjes zwetende Cary Grant. Uitgerekend op die weg krijgt zij ruim 27 jaar later een ernstig ongeluk met deze keer haar 17-jarige dochter Stephanie naast zich. Enige tijd ging het gerucht dat Stephanie, die nog geen rijbewijs had, aan het stuur zat, maar de officiële lezing luidt dat Kelly zelf reed, een kleine beroerte kreeg en daardoor de macht over het stuur verloor. Stephanie raakte gewond, maar herstelde. Grace Kelly overleed een dag later in het ziekenhuis.van Monaco.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland Monaco Films KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Hans van Muiswinkel is voorzitter van de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Delft”. In het maandelijkse orgaan ‘Filadelfia’ dat die vereniging uitgeeft, is een krappe ruimte beschikbaar voor een column, waarin hij zo’n 250 woorden kwijt kan. Die cursiefjes gaan over van alles en nog wat als het maar, zijdelings of rechtstreeks, met de filatelie te maken heeft.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)