Tante Eef gaat naar New York - Postzegelblog

Tante Eef gaat naar New York

1

World Stamp ShowDe 67-jarige Eef Limmen is al jaren verwoed postzegelverzamelaar. Haar collectie is zelfs zo bijzonder, dat ze binnenkort naar New York gaat om ze te tentoonstellen.
Als kind vond ze postzegels al bijzonder. “Dan gingen we naar de sluizen van IJmuiden toe en kwamen er grote Russische schepen langs varen. De matrozen gooiden dan muntjes en postzegels en zodoende ben ik ze gaan sparen”.

Vuurtorens
In de loop der jaren heeft ‘tante Eef’, zoals ze in de buurt wordt genoemd, ook een favoriete soort postzegel gekregen. “Die met vuurtorens erop zijn het leukste, want er is geen één vuurtoren hetzelfde.”

Haar verzameling is niet onopgemerkt gebleven, want eind mei gaat ze naar de World Stamp Show in New York om haar collectie te tonen. Omdat de Amerikaanse stad niet bepaald goedkoop is, heeft vriendin Monique een actie bedacht: een speciale postzegeltas waar iedereen zijn of haar overgebleven dollars in kan stoppen.

“We hangen de tas op in de ijswinkel in Santpoort en tot 24 mei iedereen kan daar z’n laatste dollars brengen. Dan heeft Eef daar een zakcentje om lekker te kunnen gebruiken”, besluit Monique.

Bron: RTV NH

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Postzegelblog op 28 april 2016 om 15:56

    De NY World Stamp Show is al over een maand. Zijn er Postzegelblog-lezers die naar dit evenement gaan?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)