Tom Poes en Olivier B. Bommel vieren 75e verjaardag met zilveren postzegel - Postzegelblog

Tom Poes en Olivier B. Bommel vieren 75e verjaardag met zilveren postzegel

5

kopjeOp 18 maart 2016  vierde PostNLhet 75-jarig jubileum van de striphelden, met twee écht zilveren postzegels. Beide striphelden van stripauteur Marten Toonder staan kleurig en herkenbaar op de zilveren postzegels afgebeeld. Op 20 maart presenteerde PostNL de postzegels tijdens de aftrap van het jubileumjaar ’Tom Poes 75 Jaar’ op de Bommelbeurs in kasteel Het Muiderslot.

Speciale druktechniek

Voor deze postzegels heeft PostNL een druktechniek toegepast die nog zelden is gebruikt. Hierdoor krijgen Tom Poes als witte kleine kat en de pijprokende heer Bommel in zijn geruite jas extra aandacht. De postzegels zijn geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht.

Bommel en Tom Poes postzegel

 

Verkrijgbaarheid

De postzegels van Tom Poes en Olivier B. Bommel in luxe bewaarverpakking zijn voor € 25,-  te verkrijgen via postnl.nl/tompoes en collectclub.nl. Ze hebben de waarde ‘Aangetekend’ en zijn te gebruiken voor aangetekende post tot 2 kilo binnen Nederland. De postzegels hebben een beperkte oplage van slechts 750 exemplaren. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nieuwtjes Nederland Druktechniek StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 2,33 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Lars op 23 maart 2016 om 07:54

  En weer worden onwetende verzamelaars misleid door PostNL die het (bewust?) doet lijken alsof dit een reguliere uitgave is en niet een “persoonlijke”… >:(
  Ook het werkelijke tarief voor aangetekend (€8,15) “vergeet” PostNL even te vermelden…

 • Fer op 23 maart 2016 om 08:02

  Ik vind dit rommel.

 • Willem op 23 maart 2016 om 13:17

  Er komen later dit jaar wel officiële postzegels rondom dit jubileum. En dan wel via het reguliere uitgifteprogramma. Ben benieuwd. Strippostzegels vind ik zelf erg leuk.

 • Lars op 23 maart 2016 om 13:19

  Is het uitgifteprogramma 2de helft 2016 al bekent?! Of is er al iets uitgelekt?
  Ik hoop op een velletje 100ste Vierdaagse Nijmegen! :)

 • willem op 23 maart 2016 om 20:13

  Lars in de nieuwe collect 087 wordt aangegeven welke uitgiften in collect 088 aan de orde komen. Naast Tom Poes is dat Grenzeloos Nederland-Australië. Daarmee is een gedeelte van het 2e halfjaar bekend geworden.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)