De 6e Filafair te ’s-Hertogenbosch - Postzegelblog

De 6e Filafair te ’s-Hertogenbosch

0

Filafair 6Een jaarlijkse postzegelbeurs & propaganda postzegeltentoonstelling met het gekozen thema “schilderkunst”. Dit thema is ter herdenking van de 500ste sterfdag van de Bossche middeleeuwse schilder Jheronimus Bosch, welke leefde van 1450 tot 1516. Een groot aantal originele werken van zijn hand en andere schilderijen uit het familie atelier zijn te zien in het Noord-Brabants Museum te ’s-Hertogenbosch. Zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen in combinatie met deze Filafair.

Er worden op deze Filafair interessante verzamelingen getoond in combinatie met het gekozen thema. Enkele voorbeelden zijn de schilders Rembrandt, Rubens en vanzelfsprekend Jheronimus Bosch, maar ook ‘s-Hertogenbosch in de 19e eeuw: “particulier postvervoer per diligence en (stoom)boot”.
De kwalitatief hoogstaande en gezellige postzegelbeurs geeft aan spaarders, verzamelaars en filatelisten alle gelegenheid om nieuwe aanwinsten te vinden en informatie uit te wisselen met elkaar. De organisatie heeft POSTNL en ruim 30 standhouders, uit binnen en buitenland bereid gevonden om op deze 6e Filafair acte de présence te geven. Het aanbod is zeer breed te noemen. Postzegels, velletjes & blokken, postzegelboekjes, post(waarden)stukken, brieven met gelegenheidsstempels, filatelistische artikelen zoals albums, loepen, zakjes enz. enz.
Daarnaast is er voldoende gelegenheid om rond te neuzen in een grote berg met 10 centzegels. Deze 10 centzegel berg is voor jong en oud zonder verdere voorwaarden, uitzoeken maar!
Er is een aparte grote verkoopstand waar duizenden gelopen en gefrankeerde enveloppen verkrijgbaar zijn tegen kleine aantrekkelijke prijsjes! Bij alle handelaren en verkoopstands is voldoende zitgelegenheid aanwezig. Alles is goed en gezellig ingericht waardoor het zeer overzichtelijk en ruimtelijk overkomt.

Filapower!

Er zal op vaste momenten door de heer Rein Bakhuizen van den Brink, lid van de VPPV (Vereniging van Persoonlijke Postzegel Verzamelaars) een presentatie worden gehouden welke betrekking heeft op het verzamelen van persoonlijke postzegels en hun randverschijnselen. Zeer zeker de moeite waard gezien het feit dat er steeds meer verzamelaars deze postzegels verzamelen. Een beamer met laptop en projectiescherm worden beschikbaar gesteld door de organisatie aan alle geïnteresseerden die tijdens deze twee dagen een presentatie willen houden over hun verzamelgebied. Zij kunnen hun enthousiasme als de filatelist of postzegelverzamelaar overbrengen aan de bezoeker. Heeft u interesse neem contact op met de organisatie.
Er zijn verschillende enthousiaste particulieren en twee gerenommeerde schilderclubs (“de Passie” uit Den Dungen en “de Hambaken” uit ’s-Hertogenbosch) aanwezig, om hun schilderwerken exposeren in relatie met het gekozen thema “Schilderkunst”. Een groot aantal werken zijn nageschilderd van de Bossche schilder Jheronimus Bosch, maar ook stillevens en abstracte afbeeldingen zijn er te zien. De hele foyer is voorzien van deze bijzondere schilderijen.
Ook de werkgroep boekenbeurs van de Vincentius vereniging uit ’s-Hertogenbosch is aanwezig met tweede hands boeken over Brabant, Jheronimus Bosch en de stad ’s-Hertogenbosch. Alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de speciale projecten Schilderkunst van de Vincentius. Er is tevens een verkoopstand aanwezig met oude prenten & tekeningen uit de vorige eeuwen en een stand “creatief met postzegels” waarvan de opbrengst is voor de lepra stichting.

Olivier Bommel & Tom Poes

Op 16 maart 1941 maakte Nederland kennis met Tom Poes, toen de strip voor het eerst in “de Telegraaf” verscheen. Nog in datzelfde jaar maakte ook heer Bommel zijn opwachting. In 2016 viert men dat Nederlands bekendste stripduo 75 jaar oud is. De Toonder Compagnie heeft daarom 2016 uitgeroepen tot het Tom Poes jaar. Opa & oma’s, papa & mama’s kunnen met hun (klein) kinderen en overige familieleden eventueel met Olivier Bommel en Tompoes op de foto. Van de gemaakte foto’s kan men direct bij de informatie & verkoopstand van POSTNL een velletje postzegels laten maken. Leuk om een kaartje ermee te versturen… Daarnaast presenteert POSTNL een speciale postzegel ter gelegenheid van dit stripduo.
Een aantal gespecialiseerde postzegelverenigingen en algemene regionale postzegelverenigingen zijn aanwezig met hun promotiestand zoals o.a. de informatie en verkoopstand van de Bossche postzegelvereniging uit ’s-Hertogenbosch, Hertogpost. Al met al zeker de moeite waard om langs te komen. Onder de sponsoren & donateurs mogen wij begroeten; Stichting GSE Filatelie, een samenwerkingsverband van POST.NL, NVPH en de KNBF, de Maaspoort Sports & Events en de ’s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging die in de vorm van vrijwilligers dit bijzondere postzegelevenement mee ondersteunen.
De postzegeltentoonstelling vindt in een gedeelte van de beurszaal plaats. Deze is ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk en zeer makkelijk begaanbaar. In de foyer van de Maaspoort Sports & Events is ruimschoots zitgelegenheid aanwezig om bij een goed kop koffie met en broodje of een glaasje fris van gedachten te wisselen en de nieuwe aanwinsten te bekijken.
Gratis parkeren bij Filafair… 2016.
Parkeren bij de Maaspoort Sports & Events is gratis. Er is voldoende een goed verlichte parkeerruimte dicht bij de beurshal aanwezig. De entree bedraagt € 5,00 per persoon, jeugdige tot en met een leeftijd van 18 jaar hebben vrij entree.

Bossche postzegels / Jheronimus Bosch postzegels

Voor de exploitatie van dit evenement verkopen we o.a. “Bossche” postzegels en speciale ansichtkaarten. Alle afbeeldingen op deze postzegels en kaarten hebben betrekking op de werken van Jheronimus Bosch en waren nog niet eerder verkrijgbaar. Een aantal afbeeldingen kunt u al vinden op de website van Filafair: www.filafair.nl. Bestellen kan ook door een mail te sturen naar info@filafair.nl. Tevens biedt ook POSTNL speciale beursvelletjes aan t.g.v. deze 6e Filafair. Een speciaal gelegenheidsstempel is aanwezig om de viering van de 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch te vieren.

Adres / Openingstijden FILAFAIR

Maaspoort Sports events, Marathonloop 16 te ‘s-Hertogenbosch
Vrijdag 11 maart 2016 van 10.00u tot 17.00u.
Zaterdag 12 maart 2016 van 10.00u tot 16.00u.

Bekijk de agenda voor meer evenementen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Rembrandt Schilderkunst StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 1,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)