Bijzondere Politievoertuigen - Postzegelblog

Bijzondere Politievoertuigen

8

6De enige postzegels die mijn neefje mooi vindt, zijn postzegels met een politievoertuig erop. Imponerende auto’s is wel echt een “mannen-ding”. Speciaal voor de mannelijke postzegelverzamelaars heb ik een aantal “plaatjes” geselecteerd. Kijkt U mee? Hiernaast ziet U een politie-landrover.

Engeland
De Royal Post van Engeland gaf vorig jaar een postzegel met een oude politie-auto uit. Dit betreft de Ford Anglia 105E. Persoonlijk vind ik dit een mooie (nostalgische) auto. Mijn neefje vindt deze postzegel maar niets. Eenden naast een politie-auto, dat is niet ”vet” volgens hem.

Comoren
Dit politievoertuig past beter in de belevingswereld van mijn neefje. Een robuust voertuig, dat kracht uitstraalt. Deze postzegel is in 2008 uitgegeven door de Comoren, met bijschrift dat deze bij Jino Motors uit Zuid Korea vandaan komt. Een dergelijk voertuig wordt ingezet om rellen te bestrijden.

Sierra Leone
Onlangs gaf Sierra Leone deze postzegel met een politie-auto uit, een Ford F-150.

Malediven
De Malediven verdienen ook graag wat aan postzegels met politievoertuigen. Onlangs gaven ze de Nederlandse politie-porsche 912 Targa uit, waar ik al eerder over geschreven heb.

Porsche

Maar begin van dit jaar kwamen er ook al twee postzegels met politievoertuigen uit.
U ziet hier de Dodge Magnum en de Volvo V70.

Guinee
De republiek Guinee heeft een postzegel uitgegeven van een bus, de Iveco Cacciamali 100-E21. Volgens het bijschrift wordt deze bus gebruikt door de Italiaanse politie.

Guinee-Bissau
Buurland Guinee-Bissau ging hier met twee postzegels toch weer overheen. U ziet hierboven de Renault Kerax en op de zegel daarnaast de BMW 330-D, beiden in gebruik bij de politie.

Sao Tomé en Principe
We blijven in de buurt en gaan via de Golf van Guinee naar het eiland Sao Tomé en Principe. Deze gaf vorig jaar twee postzegels uit met daarop de Ford NJ en de (vertrouwde) Volkswagen Kever.

Oeganda
Op deze zegel van Oeganda zien we twee politie-auto’s: op de voorgrond de Ford Crown Victoria en op de achtergrond de Plymouth Gran Fury.

Togo
We sluiten af met een postzegel uit Togo, waarop we de imponerende JKMV-AMPV op zien staan. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat dit betekent. Wie wel?

Togo

Ik hoop dat de autoliefhebbers aan hun trekken zijn gekomen; of dat voor de postzegel liefhebbers ook geldt, vraag ik me af. Zijn er ook nog liefhebbers voor politie-motoren? Ook daar kan ik postzegels over laten zien.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Comoren Groot Brittannië Togo PolitieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (8) Schrijf een reactie

 • Lars op 31 oktober 2015 om 12:14

  Nou ja, “postzegels”… Daar zijn de meningen over verdeeld. ;-)

 • willem hogendoorn op 31 oktober 2015 om 13:28

  @ Lars: mijn neefje vindt het “vette” postzegels

 • Jan van Tellingen op 31 oktober 2015 om 21:50

  prachtig thema en leerzaam voor de jonge doelgroep .

 • Jaap Termes op 2 november 2015 om 21:00

  LS
  Pas op met het “aanbieden” van de postzegels van deze Afrikaanse en bananen republiek landen om de jeugd te animeren. Er is al veel te veel van dit soort zegels voor veel te veel geld.

 • Cees Janssen op 3 november 2015 om 07:22

  Helemaal met je eens Jaap, maar juist die leuke en vaak mooie plaatjes spreken de jeugd meer aan dan de ‘kop’ van een vorst of alleen maar een cijfer op een postzegel. Het vervelende is dat die plaatjes veel dynamiek vertonen terwijl veel ontwerpers van moderne postzegels van serieuzere landen zoeken naar zoveel mogelijk ‘gelaagdheid’ in hun creaties.

 • Jan1964 op 3 november 2015 om 08:31

  Het is de vraag of de jeugd die enkel om deze plaatjes verzamelt blijvertjes zijn. Op de lange termijn stoot je verzamelaars af.

 • willemhogendoorn op 3 november 2015 om 09:01

  @Jan: Ik heb als jeugdleider andere ervaringen. De basisschool-jeugdleden verzamelden sport en vervoer als het jongens waren, en flora en fauna als het meisjes waren. Plaatjes dus. 99% stopt als ze een jaar of 13/14 zijn, omdat ze dan andere interesses krijgen. Ik zie dat een aantal later hun jeugdhobby weer oppakken. Op lange termijn kan het dus volgens mij juist wat opleveren.

 • Philip Levert op 3 november 2015 om 10:32

  Ik ging als jongetje landen verzamelen uit interesse voor aardrijkskunde,
  verzamelen van plaatjes zou niet bij me
  opgekomen zijn. Hoewel, sigarenbandjes
  heb ik toen ook gespaard….

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)