In kort bestek….(71) - Postzegelblog

In kort bestek….(71)

0

star warsBelgië heeft in zijn magazine Philanews voor een deel het uitgifteprogramma voor 2016 gepubliceerd, en het belooft een gevarieerd postzegeljaar te worden met als hoogtepunten:
14 maart, het koninklijk gezin; 14 maart, Winnend België, gespecialiseerd onderwijs in België met buitenlandse uitstraling; 14 maart, Emile Verhaeren (1916-2016), de eerste dichter des vaderlands; 14 maart, Jeugdfilatelie, Cédric wordt 30; 14 maart, Gent, Markten en Floraliën.

13 juni, Vlucht door de tijd, oude Belgische vliegtuigen; 13 juni, Think Green, Europazegels; 13 juni, deel III van De Groote Oorlog;13 juni, De Magna Carta van de Europese Post, 500 jaar na de overeenkomst tussen Karel V en postmeester Francois de Tassis;13 juni, Het nieuwe Zwin, natuurreservaat Het Zwin opnieuw open voor het publiek.

22 augustus, België vanuit de hemel, Nachtelijke gezichten op Belgische steden; 22 augustus, dieren in het nauw, diersoorten die dreigen te verdwijnen; 22 augustus, Rik Wouters (1882-1916), hommage aan een fauvist; 22 augustus, Rio 2016, de Paralympics en de Olympische Spelen in Brazilië; 22 augustus, Het weekblad Kuifje, 70 jaar baanbrekend stripblad.

24oktober, Nobel België, de tien Belgische Nobelprijswinnaars; 24 oktober, Allen gelijk, Allen verschillend, een oproep tot tolerantie; 24 oktober, Supermaan, een glansrijk hemelfenomeen; 24 oktober, Hartelijke wensen, een postzegel vol gezellige warmte; 24 oktober, De NAVO n België, het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Evere.

De ontwikkeling van de westerse kunst ging eeuwenlang hand in hand met de machtige katholieke kerk. Voorbeelden daarvan toont het velletje ’Machtige miniaturen Middeleeuws erfgoed’ met twee zegels (€ 6,60) dat België 26 oktober uitgeeft. Op de zegels Geboorte van Christus uit de Urbinobijbel (1478)

Postzegels België 2015 Middelleeuwse miniaturen 26 oktober

en de Geboorte van Christus uit het Brevariarium van Filips de Goede (1460-1465). Oplage: 65.938 velletje.

Op 26 oktober verschijnen ook de Belgische (zelfklevende) kerstzegels. Twee boekjes (€ 7,20/nationaal en € 11,00/ Europa) met in elk tien zegels. De afbeeldingen zijn simpel: een kerstbal, opgebouwd uit een keur aan kleine kerstmotieven en met eindejaarswensen. Het nationale boekje is rood, het Europaboekje groen.

Postzegels België 2015 Kerstmis & Nieuwjaar (Europa) 26 oktober

Oplagen: 2.429.270 boekjes nationaal; 202.7770 boekjes Europa.

The Force Awakens (episode VII van de Star Wars-films) is vanaf 15 december te zien in de bioscoop, maar Groot-Brittannië  heeft 20 oktober al een emissie aan de nieuwe film gewijd. De nieuwe film speelt zich af dertig jaar na de gebeurtenissen in Star Wars VI, Return of the Yedi. De emissie telt twaalf 1st-zegels, op negen daarvan staan karakters uit de eerste zes films en drie uit de nieuwe film.

Star wars

Achtereenvolgens:

  • Darth Vader, met in een hoekje Luke Skywalker;
  • Yoda, en in een hoekje Yoda en Luke Skywalker;
  • Obi-Wan Kenobi, Obi-Wan Kenobi en Luke Skywalker;
  • Stormtrooper, Darth Vader en Stormtrooper;
  • Han Solo, Chewbacca in een hoekje;
  • Rey, Rey en BB-8; Princess Leia, R2-D2 en C-3PO;
  • he Emperor, Anakin Skywalker;
  • Luke Skywalker, Obi-Whan Kenobi en Luke Skywalker;
  • Boba Fett, Fellow Bounty Hunnters Dengar en Bossk;
  • inn, Rey en Finn; Kylo Renn, Captain Phasma.

De tien zegels zitten ook in een miniatuurvelletje en er verscheen een velletje met zes 1st-zegels waarop The Fighters.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes België Brazilië Groot Brittannië Kerst Religie SciencefictionNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.