Portret van postzegels - Postzegelblog

Portret van postzegels

0

Als klein kind zat ik geduldig met mijn oma postzegels uit te zoeken. Het doel begreep ik toen niet zo goed maar het samen sorteren van de zegels vond ik destijds zeer gezellig. Toen mijn oma, nu bijna 35 jaar geleden, overleed kreeg ik de zegels. Al die tijd hebben ze op onze stoffige zolder gestaan in een doos. Zonde om ze weg te doen? Het waren eigenlijk meer de herinneringen aan toen dan werkelijke interesse.

Een jaar geleden werd ik ziek. Om mijn tijd thuis in te vullen zocht ik de oude doos weer eens op en kwam ik de verzameling weer tegen met een hoop losse onafgeweekte zegels. Veel van hetzelfde, weinig waarde. Wat doe ik er nu mee…..? Eerst maar eens sorteren.

Naarmate de stapeltjes groter werden, zag ik prachtige kleurschakeringen: okergeel, ultramarijn, olijfgroen, mosgroen, koningsblauw, karmijnrood enz. enz. Mijn creatieve brein ziet overal ideeën in, soms best vermoeiend maar daar zal ik nu niet over uitweiden. Zo begon het ook met deze verzameling zegels.

Ik schilder graag en na het maken van verschillende pop-art portretten bedacht ik dat een portret van deze zegels uniek zal zijn. Al die zegels zijn ooit een bericht geweest, goede en mindere. Wat hebben ze de ontvangers allemaal voor nieuws gebracht?

Omdat het voornamelijk Nederlandse zegels zijn met afbeeldingen van het koningshuis heb ik de eerste portretten van Koning Willem Alexander

Postzegelfoto Koning Willem Alexander

en Koningin Maxima gemaakt.

Postzegelfoto van koningin Maxima

Met de drie prinsessen ben ik nu bezig.

 

Ingezonden door: Gaike Bos
Gaike heeft van duizenden postzegels, van Juliana/Wilhelmina/Beatrix, een portret gemaakt van Koning Willem Alexander en portret van Koningin Maxima. Ze zijn 120x100cm groot.Om de portretten van de prinsesjes te maken heeft Gaike veel postzegels nodig. Wie kan haar helpen? Zend haar een e-mail: gaikebos@icloud.com

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KoningshuizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,60 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)