Hundertwasser - Postzegelblog

Hundertwasser

0

hundertwasserToen ik voor de eerste keer naar het toilet ging bij PostBeeld heb ik vol verbazing rond gekeken. Ik dacht:” Degene die het ontwerp van dit toilet bedacht heeft, moet toch wel in een heel jolige bui zijn geweest….” Wat een kleuren, wat een bont geheel!

Nu zes jaar later, tijdens mijn stedentrip in Wenen, ontdekte ik waar de inspiratie voor dit toilet vandaan komt.

Toilet PostBeeld

Onze gids leidde ons rond door Wenen. Ze vertelde ons over een architect en kunstenaar Freidensreich Hundertwasser die met uitbundige kleuren en materialen werkte. Ze liet ons het Hundertwasserhaus zien.

Hundertwasser

Een wooncomplex met bomen die uit de gevels en op het dak groeien om de lucht te filteren. Aan de gevel zijn bakken bevestigd met waterzuiverende planten die het afvalwater reinigen. Het is een heel bijzonder gebouw. Je kunt blijven kijken, want er is geen raamvenster gelijk. Het lijkt wel een lappendeken met al die ongelijke patronen en kleuren. Een rechte lijn valt niet te ontdekken.

Het wooncomplex is niet toegankelijk voor toeristen, dus nam onze gids ons mee naar een winkeltje even verderop in de straat. Ze drong erop aan dat we daar de toiletten zouden gaan bezoeken, omdat die in dezelfde stijl gebouwd zijn. “U zult uw ogen uit kijken”, verzekerde onze gids. Heel verrast vertelde ik mijn vriendinnen, dat deze toiletten voor mij niet nieuw zijn. Kijkt u zelf!

toiletten

Naast architectuur ontwierp Hundertwasser ook vlaggen, munten, affiches en natuurlijk postzegels o.a. voor de Oostenrijkse Post, de Kaapverdische Eilanden.

Klik hier om naar het overzicht van Hundertwasser in Freestampcatalogue te gaan.

Hundertwasser
Klik hier om naar het Collectio Hundertwasser album te gaan in onze webshop.

Catalogus

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Oostenrijk Architectuur Hundertwasser SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)