NVPH Catalogus persoonlijke postzegels 2e editie - Postzegelblog

NVPH Catalogus persoonlijke postzegels 2e editie

10

Omslag catalogus persoonlijke postzegels 2e editie14 oktober is een bijzondere dag voor de NVPH, en daarmee voor de filatelie in Nederland. Nooit eerder zijn er twee nieuwe NVPH catalogi op één dag verschenen. Ten eerste de reeds aangekondigde 75e editie van de Speciale catalogus van Nederland en Overzee (waarvan op 14 oktober nog een uitgebreid verslag zal verschijnen op Postzegelblog). Maar ook een 2e editie van de NVPH Catalogus Persoonlijke postzegels.

Omslag catalogus persoonlijke postzegels 2e editie

Een catalogus van persoonlijke zegels lijkt een onmogelijke opgave en is dat ook. De NVPH verdeelt persoonlijke postzegels in drie categoriën.

1. De basisuitgifte van een nieuwe persoonlijke postzegel met een door PostNL vastgesteld onderwerp/ontwerp.  Deze zegels zijn op de meeste postzegelverkooppunten verkrijgbaar en worden in de NVPH Speciale en Junior catalogi opgenomen. Alsmede in een hoofdstuk Basiszegels in de Catalogus voor Persoonlijke Postzegels.

2. Door PostNL uitgegeven persoonlijke postzegels met door PostNL gekozen afbeeldingen die via abonnementen of via de Collectclub verkrijgbaar zijn geweest, alsmede persoonlijke postzegels met door derden gekozen afbeeldingen die eveneens via de Collectclub verkrijgbaar zijn geweest. Deze zegels worden in de NVPH catalogus persoonlijke postzegels opgenomen.

3. Persoonlijke persoonlijke postzegels met door particulieren of bedrijven gekozen afbeeldingen. Hier zijn inmiddels tienduizenden verschillende van, soms met een oplage van slechts 10 stuks. Deze groep zegels kan uiteraard wel verzameld worden, maar nooit compleet verzameld en is ook niet te catalogiseren.

De tweede groep vinden we dus terug in deze catalogus. Eerst worden de basiszegels beschreven waarna de hoofdstukken alsvolgt zijn ingedeeld:

Birds 74v

A. Abonnementsuitgaven

Rembrandt, Michiel de Ruijter s/s

B. Geschenk velletjes

Antwerpfila 1v

C. Beurszegels

75 Years Margriet 3v m/s

D. Velletjes met drie zegels*

Paparazzo (2) 5v m/s

E. Velletjes met vijf zegels*

Vincent van Gogh 10v s-a, City and Village

F. Overige zegels en velletjes*

Laat Feyenoord zegelvieren (2) Prestige booklet

P. Postzegelboekjes

*In de hoofdstukken D, E en F worden alleen die velletjes opgenomen die nog niet onder de hoofdstukken A, B of C vallen.

In de eerste editie van deze catalogus was er ook nog een hoofdstuk Hallmark zegels. In de tweede editie is dit hoofdstuk vervallen. Wel zijn er ideeën om dit hoofdstuk met aanvullingen alsnog via de NVPH site beschikbaar te stellen.

persoonlijk_velletje_2015

Evenals bij de eerste editie is er een speciaal velletje ontworpen wat als cadeau bijgeleverd wordt en op geen enkele andere manier beschikbaar gesteld wordt. Hierboven een afbeelding van dit velletje.

De catalogus is met 136 bladzijden een stuk dikker geworden dan de eerste editie. De prijs inclusief gratis velletje is € 18.90.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • Lars op 5 oktober 2015 om 08:49

  De persoonlijke postzegel bestaat pas een paar jaar en nu is het einde al zoek… De toekomstige 10de editie zal wel een bladzijde of 1000 hebben.

 • willem hogendoorn op 5 oktober 2015 om 09:10

  Jammer van de Hallmark uitgaven. Daar zitten ook hele leuke zegels bij.

 • Lars op 5 oktober 2015 om 12:26

  Die van Hallmark zag je tenminste nog wel eens gebruikt voorbijkomen.
  Dit jaar zie ik wel vaak die verschillende Van Goghzegels voorbijkomen op mijn werk bij PostNL.

 • Guus Bulters op 21 oktober 2015 om 21:46

  Ok deze keer weer een catalogus met enkele hinderlijke fouten / onjuistheden qua indeling;
  – geen serieprijs bij de Canon Van Nederland
  Indeling geschenkvelletjes; de laatste 2 postsets zijn nimmer te koop geweest bij de Collect Club of gratis weggegeven. On de set Van 4 compleet te krijgen modest je zelf naar het Frans Hals museum gaan!!
  Nog steeds geen duidelijk onderscheid tussen: Postboxen de voorloper Van de latere postset; velletje van 3 persoonlijke postzegels en drie ansichtkaarten, postsets en velletjes Van 3 persoonlijke postzegels uitgegeven door vereningen e.d.
  Nu worden alle velletjes Van drie zomaar op een hoop gegooid. Dit is mijns inziens zeer
  Verwarrend.
  Uitgiftten, uit gegeven door onderaannemers Van PostNL, zoals Eurocase, horen ok apart vermeld te worden

  Enkele postsets zijn de laatste tijd op beurzen, waar PostNL met een stand aanweziig was,uitsluitend Daar gratis weggegeven,Veelal gestempeld,zijn nooit te Koop geweest bij de collect club.
  Enkele voorbeelden; het Loo, zeehelden & Vincent Van Gogh ( uitsluitend gestempeld).
  Dit vanwege de wet op kado-stelsel.

  Al met al nog een hoop werk om een deugdelijk product, zoals deze catalogus, nu nog niet is, te maken.

  Ik hoop dat de samenstellers Van deze catalogus, bij een vole de editie, nu eindelijk eens hun oogkleppen afzetten en een deugdelijke catalogus gaan samenstellers.
  Maar dat zeal wel een utopie zijn.

 • aadb op 23 oktober 2015 om 22:25

  Het ontbreken van deskundigen uit de wereld van persoonlijke zegels is de reden dat dit product is blijven hangen op het niveau van het opsommen van een
  aantal producten dat geleverd is door Postnl of via de Collectclub los of via een abonnement .De prijzen die men hanteert blijven achter bij de schaarsheid van sommige producten men lost dit op door de opmerking vraagprijzen kunnen zowel hoger als lager uitvallen .De tekst alle door Postnl ism derden mist
  een aantal items zoals een uitgave 12 provincies van Davo met boek ,de Beatrix boxen en de uitgave van het gouden jubileumboek van Postnl met speciaal velletje postfris en gestempeld .Er zullen ongetwijfeld meerdere items niet op genomen zijn maar ook hier blijkt dat men er geen informatie over gevonden heeft of men niet de moeite heeft genomen om bij derden te informeren .Met het product dat er goed uit ziet zal men het voorlopig moeten doen ,het hebben van het eerst verschenen boekje is een must voor de verzamelaar immers daar staan nog een groot aantal van de veel verkochte Hallmarkkaarten in .Naar verluid is de kans aanwezig dat via de NVPH site de mogelijkheid onderzocht wordt om een supplement op de Hallmarkkaarten op het web te zetten.
  Je kan je afvragen of het niet beter was geweest nog een jaar te wachten tot dat alle informatie voorhanden was
  en men de verzamelaar van met name Hallmark had kunnen bedienen .Maar goed het feit dat er een boekje is verschenen is toch een plus punt en de samenstellers worden bedankt voor hun inzet om het een en ander tegen de stroom in neer te zetten

 • Emilio op 23 oktober 2015 om 23:05

  Aad + 1

  Ik ben ook blij met de catalogus, o.a. omdat die tegen de stroom in dit mooie verzamelgebied bij een breder publiek onder de aandacht brengt.

  En over Hallmark … wellicht komt er binnenkort een digitale catalogus persoonlijke postzegels online beschikbaar, waarmee we zelf bijv. alle Hallmark varianten kunnen vastleggen om die vervolgens aan de verzamelaar beschikbaar te stellen …

  Doe je dan mee met vullen? :-)

 • aadb op 23 oktober 2015 om 23:16

  Emilio buiten de eerste Hallmarkserie heb ik alleen de laatste serie nog liggen
  Alle andere kaarten zijn verkocht dus wat dat betreft kan ik weinig bijdragen .

 • Emilio op 23 oktober 2015 om 23:20

  @Aad, t mogen ook je spaarpostzegels zijn, hoor :-)

 • aadb op 24 oktober 2015 om 02:41

  Ok dat is duidelijk daar wil ik dan wel meer over te weten komen

 • Emilio op 24 oktober 2015 om 17:09

  Fijn @Aad! Het is allemaal nog in ontwikkeling en als t concreet wordt, melden we dat uiteraard oa via de VPPV Facebook pagina, dus dan hoor je er vanzelf meer over, ok?

  Wordt vervolgd!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)