Nederlandse postzegel geveild voor 102.000 Euro - Postzegelblog

Nederlandse postzegel geveild voor 102.000 Euro

4

folder002c

Het betreft hier het, mogelijk enig bekende, exemplaar van de 25c donkerviolet koning Willem III derde emissie (NVPH nr. 11). Omdat van dit zegel in originele postfrisse staat geen eerdere verkoopprijzen bekend zijn, wordt als prijsnotering in de NVPH catalogus de postfris prijs als -.- aangegeven. Mogelijk kan daar volgend jaar nu verandering in komen.

Tijdens de veiling waren er verschillende internationale telefonische bieders. De uiteindelijke koper is een Nederlandse verzamelaar. Deze prijs is de hoogste opbrengst ooit behaald voor een Nederlandse postzegel. Overigens is de prijs voor dezelfde postzegel gestempeld voor de meeste verzamelaars nog wel haalbaar en ongebruikt met plakker voor degenen met een wat ruimere beurs ook.

folder003c

Uit dezelfde collectie is eveneens een postfrisse nummer 12 geveild. 50 cent goudkleur Koning Willem III. Dit exemplaar heeft 61.500 euro opgebracht. Een veelvoud van de cataloguswaarde!

Klik hier om postzegels van deze emissie te bekijken bij PostBeeld.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,25 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Stampertje op 3 oktober 2015 om 22:51

  Oei, als liefhebber van juist onze derde emissie kijk ik hier toch wel van op. Ik hoop maar dat deze emissie als geheel (dus ook ongebruikt) nu niet flink de hoogte ingaat. Hoe dan ook, wel meteen een van de absolute topstukken uit de Nederlandse filatelie.

 • Philip Levert op 4 oktober 2015 om 10:47

  Tja, als ik mijn postfrisse, niet nagegomde nr 11 op de markt breng is de waarde plotseling gezakt naar 51.000 euri. Denk toch ‘m maar te houden, kan ik me rijk rekenen. Even tellen of alle tanden er nog aan zitten…..

 • Stampertje op 4 oktober 2015 om 14:48

  Een van mijn ongebruikte exemplaren van nvph 11 gaat toch niet als postfris door het leven, ivm een eigenlijk niet zichtbare beschadiging van de originele gom. Zal nu vast niet veel meer dan 200-400 EUR opleveren. Ik vind dat best, maar het blijft idioot natuurlijk dat er voor ‘de achterkant’ zulke astronomische bedragen worden neergeteld.

 • rob smit op 5 oktober 2015 om 10:40

  @stampertje

  Ik geef je een veelvoud van het door jou genoemde bedrag voor een mooi exemplaar met originele gom en een nette plakker.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)