In kort bestek….(65) - Postzegelblog

In kort bestek….(65)

0

kopjeStervoetballers komen nog wel eens in actie op zegels, maar dat trainers in actie komen, is een zeldzaamheid. Oostenrijk herdacht wel ooit (17 augustus 2004) Ernst Happel (1925-1992, o.a. ook EC met Feyenoord; finale WK met Oranje), maar verder…

Duitsland herdenkt nu, 1 september, met een 62c-portretzegel de 100e geboortedag van Helmut Schön (1915-1996) de succesvolste Duitse trainer aller tijden (1972 Europees kampioen, 1974 wereldkampioen, 139 wedstrijden met het nationale team). Om in Duitsland te blijven: op 6 augustus verscheen de jaarlijkse serie Für die Jugend met deze keer zoetwatervissen (62+30, een zalm, 85+40, een barbeel en 145+55, een steur), en een 62c-zegel gewijd aan het Windjammerfestival Bremerhaven; verder verschijnt op 1 september– de Dag van de Postzegel — ter gelegenheid van het verschijnen van de eerste postzegel, 175 jaar geleden, een 62+30 c-zegel met de One penny; en tenslotte gaan we met een velletje waarin drie zegels (1 x 21 c, 2 x 62c) terug naar het jaar 50 voor Christus, naar het dorp van de Galliërs. Het velletje geeft een beeld van het dorp, op de zegels Astrix, Obelix en Idéfix.

De posterijen van het Kanaaleiland Jersey zitten bepaald niet stil. De ene emissie volgt snel op de andere. Een overzicht na de laatst genoemde emissie, de Hubble van 24 april:
Op 9 mei verschenen zes zegels (47p, 57p, 64p, 73p, 85p en 95p) om de bevrijding, 70 jaar geleden, postaal te vieren; ook in een velletje.

4
Eveneens op 9 mei werd de 50e sterfdag van Winston Churchill (1874-1965) herdacht met de uitgifte van een velletje waarin een 3 pond-zegel (portret).
Op 15 juni werden zes zegels (47p, 57p, 64p, 73p, 85p en 95p) in omloop gebracht ter gelegenheid van 800 jaar Magna Carta; ook een velletje met een zegel van 1,50 pond.
Aan de 16e internationale spelen NatWest Island Games werd 27 juni aandacht besteed door de uitgifte van veertien zgn. Postcard-zegels (64p) met beelden van onder andere tafeltennis, schieten, golf, zwemmen, triatlon, zeilen en atletiek.
De Slag om Engeland, 70 jaar geleden werd 10 juli herdacht met zes zegels (47p, 57p, 64p, 73p, 85p en 95p) en op dezelfde dag verscheen weer een velletje ter gelegenheid van Churchills 50e sterfdag (zelfde portret, zelfde waarde).

Deel II van The Great War – 100 Years werd 4 augustus in roulatie gebracht: zes zegels (47p, 57p, 64p, 73p, 85p en 95p) en een velletje met een zegel van 1 pond. Op het velletje Flt Lt Charles Stanley Mossop DSC die er als eerste vlieger in slaagde een Duitse onderzeeër tot zinken te brengen.

Twee dagen later, 6 augustus, verscheen een velletje (1,50 pond) waarmee Sark—450 Years as a fief to the Crown wordt herdacht, bewerkstelligd door Helier de Carteret, the Seigneur of the Jersey parish of St.Ouen. Op de zegel De Carteret Coat of Arms en op het velletje St.Ouen Manor.

Voor 9 september staan vier zegels (47p, 57p, 71p en 1,25 pond) gepland en een velletje waarin de vier zegels onder het motto Queen Elizabeth II – The Longest Reigning British Monarch. Op de zegels ’milestones’ uit haar regeringsperiode.

5

Als link met China (de zegels zijn door de Chinees Wang Huming uit Peking geschilderd) worden 22 september zes bloemenzegels (6 x 47p) en een velletje uitgegeven. Op de zegels: een magnolia, een camelia, een rododendron, hortensia, een chrysant en een pioenroos. De laatste twee zitten ook in het velletje.

1

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch Nieuwtjes China Volksrepubliek China vóór 1949 Duitsland Jersey Oostenrijk Burchten,Kastelen en Paleizen Eerste Wereldoorlog Heraldiek Koningshuizen Paleizen Voetbal Winston ChurchillNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.