Nieuw gevonden Afwijkingen op Nederlandse postzegels - Postzegelblog

Nieuw gevonden Afwijkingen op Nederlandse postzegels

2

kopjeBerend Apperloo heeft ons al meerdere malen een overzicht gestuurd met interessante afwijkingen van Nederlandse postzegels, met name de zakenzegels 2748 en 2749. Zelf schrijft hij het volgende:
“In de loop der jaren dat wij postzegels verzamelen en grote massa zegels doorzoeken kom je allerlei verschillen tegen.  Bij deze een nieuw overzicht met postzegels waar een foutje in zit.”

Zegel nummer NVPH 2748 gedrukt door Lowe-Martin Group Canada. Tanding 13½ x 13½, 17 lange zijde , 14 korte zijde, trof ik aan met een band over het cijfer. De band is niet compleet en de oorzaak kan ik niet herleiden.

NVPH-2748
Zijn er lezers of andere postzegels verzamelaars die in massa zegels zoeken naar bijzonderheden. Ik heb geen verstand van drukken van zegels maar duidelijk is wel dat de zegels in twee lagen worden gedrukt. Tevens kunnen we vaststellen dat geel een onderlaag is, dus de zegels die worden gevonden met alleen geel cijfer zijn niet compleet. Kennelijk wordt later een rode laag gedrukt en ontstaat oranje.

Wie kan mij verdere informatie verstrekken over deze toch wel bijzondere vondst of zijn er mensen die nog andere bijzonderheden hebben gevonden.

Verder wil ik onder de aandacht brengen wat ik ook gevonden heb in een zegel NVPH 2394.(Double Dutch)

NVPH 2394 a

NVPH 2394

Deze zegel trof ik in drie delen aan Hier is wat fout gegaan bij het stansen, slissen of perforeren, of anders hoe dat ook genoemd wordt. Op de plaats waar normaal een perforatie aanwezig moet zijn is het papier punt gaaf en is niet onder de machine geweest

In de catalogus staat vermeld dat deze zegel ook is uitgegeven in mailer van 50 stuks. De reden dat het een zegel uit een mailer is blijkt dat naast het zegelbeeld geen andere afbeelding aanwezig is.

Ik hoor graag van andere verzamelaas wat zij van deze vondsten vinden.

Berend Apperlo

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • Ramon op 19 augustus 2015 om 07:39

  Erg mooi!

  Ik vind het ook altijd een sport afwijkingen te vinden die niet in de speciale catalogus of in de Mast staan.

  Vooral de “unie van Utrecht” is een dankbaar object, ik heb op een vel van vijftig 44 grote en kleine fouten ontdekt. Waaronder vlekjes, krasjes en zelfs dubbele krassenovef het hele zegelbeeld.

 • B. Apperloo op 7 oktober 2016 om 20:28

  Het zoeken naar plaatfouten is leuk maar de unie van Utrecht is onbegonnen werk.
  Op de nieuwe Site, Plaatfoutenforum.nl worden nu dagelijks de nieuwste gevonden fouten vermeld die niet in de catalogus van Mast vermeld staan. Beslist leuk om even de zegels door te spitten.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)