In kort bestek....61 - Postzegelblog

In kort bestek….61

0

Het Kanaaleiland Guernsey heeft het jaar op 22 januari ingezet, Alderney volgde een maand later, op 22 februari. Een overzicht van wat er in de afgelopen zeven maanden is gepresenteerd:
Guernsey herdacht 22 januari de 50e sterfdag van Winston Churchill (1874-1965) met een velletje waarin drie zegels van 1 pond: linksboven, A born orator, rechts boven, Painting at Chartwell, onder, Churchill on VE Day.

Aan het Jaar van de Geit werd op 28 januari aandacht besteed met zes zegels in de waarden 41p, 54p, 55p, 66p, 74p en 83p.
Op 18 februari werden zes zegels Guernsey Post and Go Powered by Royal Mail gelanceerd; afbeelding de vlag van Guernsey die sinds 1985 wappert. Waarden: GY Letter up to 100g, GY Large Letter up to 100g, INT Letter 20g, UK Letter up to 100g, UK Large Letter up to 100g en INT Letter 40 g (prijs 3,73 pond).
Het 175-jarig bestaan van de Black Penny werd 1 mei herdacht met een velletje waarin een zegel van 2 pond waarop de One Penny. Op het velletje onder andere een portret van Rolwland Hill en een postkoets.
De Europazegels/Old Toys verschenen ook 1 mei, zes zegels: 41p, Prince George’s Rocking Horse c. 1913; 54p, Princess Victoria’s wooden dolls c. 1831; 55p, Prince Charles’ Toy car 1950; 66p, Teddy from the Royal Nursery; 74p, Princess Elizabeth’s mini baker’s wagon c. 1930; 83p, Silver rattles c. 1774, 1763, 2003.
Tot slot werd 1 mei de bevrijding van Guernsey 70 jaar geleden in beeld gebracht: GY Letter, Ywo Young boys enjoying their First taste of chocolate; GY Large Letter, The Duke of Cornwall’s Light Infantery Band; UK Letter, Col. H.R.Power, OBE, MC, Chief Civil Affaires Officer; EUR Letter, Petty Officer J.D.Langlois of the Royal Navy; UK Large Letter, Landing Ship Tank US-516 in St.Peter Port Harbour; ROW Letter, Royal Visit of HM King George VI and Queen Elizabeth.
In de late zomer van 1883 verbleef de Franse schilder Renoir ongeveer een maand op Guernsey. Gedurende die tijd maakte hij vijftien schilderijen van de baai en het strand van Moulin Huet. Zes van die werken worden verbeeld op de zegels die 22 juli verschenen: 42p, Moulin Huet Bay; 56p, La Moye Harbour, Le Gouffre; 57p, Cradle Rock & Pea Stacks; 62p, La Saignée, Sark; 68p, Grand Rocques Old Fort en 77p, Moulin Huet Bay.


Sark: 450 Years as a Fief to the Crown is de titel van de vijf zegels die (ook) op 22 juli werden uitgegeven. Afgebeeld worden: 42p, St. Magloire, The Patron Saint of Sark; 57p, Sark in the 15the century; 62p, The French invasion of Sark; 68p, Le Manoir, home of Sark’s First Seigneur, en 77p, Silver and copper mining on Little Sark in the 19th Century. Plus velletje.


En dan Alderney. Daar werd het jaar 22 februari ingezet met zes zegels Alice’s Adventures in Wonderland: 41p, Modern Day Alice; 54p, White Rabbit; 55p, Caterpillar; 66p, Cheshire Cat; 74p, Mad Hatter, eb 83p, Queen of Hearts. Ook in een velletje.
Op 1 mei kwamen flora en fauna aan bod op zes zegels met achtereenvolgens: Local Letter, Alderney Sea-Lavender; Local Large Letter, Blonde Hedgehog; UK Letter, Dwarf Thrisle; EUR, Black Rabbit; UK Large Letter, Spotted Rock rose, en ROW, Mole.
Tot besluit werden op 22 juli werden Alderney Forts in beeld gebracht: 42p, Fort Tourgis; 56p, Fort Clonque; 57p, Fort Grosnez; 62p, Fort Houmet Herbé; 68p, Fort Château à l’Etoc; en 77p, Nunnery Roman Fort.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nieuwtjes Alderney Europa CEPT Koningshuizen Schilderkunst Winston ChurchillNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.