Nationale parken - Postzegelblog

Nationale parken

0

thumbAustralië heeft een serie postzegels uitgegeven in het kader van Werelderfgoed. Op deze zegel is het nationaal park Purnulula afgebeeld, dit park bestaat uit fraaie zandsteenformaties, die ontstaan zijn in het Devoon. 360 – 408 miljoen jaar geleden. 

l

Hoe deze indrukwekkende formaties zijn gevormd is nog niet exact bekend. Er is sprake van wind- en water verwering, maar ook speelt erosie door bacteriën een rol van betekenis. Deze markante voorbeelden van karst zijn in een periode van 20 miljoen jaar geërodeerd en zijn van een bijzondere schoonheid en voor geologen uitermate interessant.

r
Deze zegel verwijst naar een groep van neolithische monumenten op de Orkney-eilanden in Groot-Brittanië, deze zijn in 1999 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.


De zegel van de Verenigde Naties, Pl. 2, geeft een indruk van het nationale park Kakadu, dat gelegen is in het Noorden van het vijfde continent. De gesteenten die hier voorkomen worden gedateerd op een ouderdom van 2500 miljoen jaar. Ook zijn in dit park grotschilderingen en archeologische kenmerken ontdekt, die wijzen op prehistorische bewoning door de Arboriginals, deze mensen komen in deze omgeving nog steeds voor.
De geologische ouderdom en de zeer vroege bewoning dragen er toe bij deze omgeving op de lijst van het Werelderfgoed te plaatsen.

KNBF nummer 63
Auteur:Piet Struik

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Verenigde NatiesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)