Postzegelemissies juli t/m december 2015 - Postzegelblog

Postzegelemissies juli t/m december 2015

3

PostNL_logo AgilityInmiddels is er van het tweede deel van het emissieprogramma 2015 iets meer bekend geworden. Graag wil ik u daarover nader informeren. De negen nieuwe postzegelemissies omvatten in het totaal maar liefst 68 verschillende postzegels!20 juli Ontdek de wetenschap

ontwerper Jorn Dal

Postzegelvel met twee keer vijf verschillende gegomde postzegels ontworpen door Jorn Dal met informatieve medewerking van Science Center NEMO in Amsterdam.

Vanwege een embargo, dat niet voor Collect nr. 84 heeft gegolden, verschijnt pas op 26 juli het postzegelblogartikel met meer informatie.

17 augustus Brieven schrijven

Brieven schrijven

Postzegelvel met tien verschillende gegomde postzegels.
In het postzegelblogartikel van 9 augustus informeer ik u nader over de achtergrond waarom juist dit briefgedeelte is gekozen van de vijf briefschrijvers.

14 september Grenzeloos Nederland – Verenigde Staten

NVPH 1091

Drie postzegelvellen met 6 verschillende gegomde postzegels.

Stuyvesant Peperga Stuyvesant Scherpenzeel Stuyvesant Wolvega

Op 21 augustus verschijnt een postzegelblogartikel, waarin Nederlandse contacten met de USA op postzegels worden belicht: 200 jaar onafhankelijkheid USA, 200 jaar diplomatieke betrekkingen, 300 jaar New York City met Peter Stuyvesant als eerste gouverneur.

14 september Charlotte Dumas

NVPH 1779NVPH 1780

NVPH 1711

Charlotte Dumas: portretten op tien verschillende gegomde postzegels
In Collect 83, blz. 14 bent u erop geattendeerd dat het postzegelvel met het thema kunst van 22 juni verschoven wordt naar een datum in de tweede helft van 2015. Op 14 september verschijnt deze kunstserie. Het postzegelvel met tien verschillende postzegels is gewijd aan de 38-jarige fotografe Charlotte Dumas, die in 1977 in Vlaardingen is geboren. Ze woont en werkt in Amsterdam en New York.
Vanwege een embargo verschijnt pas op 20 september nadere info op postzegelblog van mijn hand.

Charlotte maakt fotografische portretten van paarden, honden en tijgers Haar aanpak en omgaan met dieren is intens en tijdrovend. Na herhaald bezoek aan een paardenstal went het paard aan de fotografe. Het dier voelt zich uiteindelijk vertrouwd en op z’n gemak. Bij het in slaap vallen verliest het dier z’n bewustzijn. Het kwetsbare moment tussen waakzaamheid en overgave aan ontspanning weet Dumas te vatten.

Charlotte Dumas moet niet verwisseld worden met de 62-jarige schilderes Marlene Dumas, die in 1953 in Zuid-Afrika is geboren Ze woont en werkt sinds 1976 in Amsterdam en wordt als een Nederlandse kunstenares beschouwd.

stedelijk-museum-10barbie
Marlene Dumas is met het schilderij ‘Barbie met parelketting’ in 2012 op een postzegel van het Stedelijk Museum-velletje (nvph 2989/2998) terecht gekomen. Met het beeld van de vrouw stelt Dumas vaak ter discussie. In Barbie toont ze een geïdealiseerd vrouwelijk stereotype uit de massacultuur, de zielloos lege barbiepop. Hiermee geeft de schilderes haar mening over het negatieve rolmodel voor vrouwen.

12 oktober Daan Roosegaarde Verlichting

Verlichting Daan Roosegaarde: postzegelvel met tien verschillende gegomde postzegels.
De 37-jarige Daan Roosegaarde, die op 12 oktober met ‘Verlichting’ op tien verschillende postzegels verschijnt, staat internationaal bekend als een innovatief verlichtingskunstenaar. Geavanceerde technologieën laat hij op de menselijke aanwezigheid reageren.

Dune - Studio Roosegaarde

Foto: Studio Roosegaarde

‘Dune’ bijvoorbeeld is een led-installatie van korenveldachtige staven fiberglas, die geluid maken en licht geven, als je er langs loopt. In plaats van lichtpalen gaan bij passeren wegmarkeringen op snelwegen oplichten door verf, die overdag verf opslurpt en dat ’s nachts weer afgeeft.

Intimacy - Studio Roosegaarde

Foto: Studio Roosegaarde

Intimacy’ is een jurk, die transparant wordt naarmate de draagster meer opgewonden raakt.
Vanwege een embargo verschijnt het weekend na 12/10 nadere info op postzegelblog van mijn hand.

Interview TV-show

In de TV-show van vrijdag 26 juni (21.25 u) heeft Ivo Niehe Daan Roosegaarde geïnterviewd. Het creatief-innovatieve kennen, kunnen en de visie van Roosegaarde wordt er op een indrukwekkende wijze in beeld gebracht. Via ‘uitzending gemist’ kunt u er alsnog ook van genieten. Klik hier om de uitzending te bekijken.

12 oktober scheepsmodellen uit Maritiem Museum

NVPH 1337

Scheepsmodellen uit het Maritiem Museum in Rotterdam, postzegelvel met 10 verschillende gegomde postzegels.

16 oktober Dag van de Postzegel 2015

2 post 2015

Postzegelvel met tien gelijke gegomde postzegels

2 november Kinderpostzegels: kind en wetenschap???

logo kinderpostzegels

Postzegelvel telt zes verschillende gegomde postzegels. De kinderpostzegels 2015 zouden wel eens in het teken kunnen staan van ‘Ontdek de wetenschap’. Reden? Volgens Postzegel Nieuws organiseert Science Center NEMO een grote tentoonstelling rond hetzelfde thema ‘Ontdek de wetenschap’ (zie emissie van 20 juli). Bovendien staat ook de Kinderboekenweek in het teken van wetenschap, natuur en techniek.

Dit jaar kunnen de scholen nog meer betrokken raken bij de kwetsbare kinderen, die geholpen worden met de ‘kinderzegel-bijslag-gelden’. De basisscholen kunnen dit jaar voor het eerst zélf kiezen waar de opbrengst van de leerlingen naar toe gaat. Ze kunnen kiezen uit:

 1. Stop kinderarbeid: ieder kind gaat naar school en werkt niet!
 2. Ieder kind een gezin: ieder kind groeit op in een gezin, waar ook ter wereld!
 3. Bij de les blijven: ieder kind in Nederland krijgt een goede kans zich te ontwikkelen!

De kinderpostzegelverkoopactie van schoolkinderen start op woensdag 23 september vanaf 12.00 uur.

24 november Decemberzegels 2015

december 2015

Decemberzegels 2015: het postzegelvel bestaat uit twee keer tien verschillende zelfklevende postzegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 1,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • bate hylkema op 28 juni 2015 om 11:35

  Het zou me in het geheel niet verwonderen dat kunstenaar, ondernemer en designer Daan Roosegaarde zijn revolutionair-innovatieve technologische kennis ook op een bijzonder geavanceerde, nooit eerder vertoonde wijze in deze postzegelemissie tot uiting zal laten komen.

 • aadb op 28 juni 2015 om 18:53

  Ook nu wordt weer bewezen dat het om de Euro,s gaat en nergens anders over .Het gebruik van zegels blijft dalen en er raken steeds meer verzamelaars overtuigd dat ze als melkkoe fungeren .Als voorbeeld de uitgifte,s van de z.g Nederlandse gemeentes, en andere nog bij Nederland behorende eilanden .Zo werd er eens vermeld dat de uitgifte,s beperkt zouden blijven tot een klein aantal per jaar .Inmiddels weten we beter Aruba e.a blijven maar komen met uitgifte,s waarvan je je afvraagt waar kan ik deze op de eilanden kopen .Is het bevolking die ze gebruikt? Wordt de verzamelaar nu eindelijk eens wakker om zich afvragen waar ben ik mee bezig .Ik zeg meestal tegen de verzamelaar mooi allemaal die plaatjes, op jaar basis ben je zo,n ? Euro kwijt .Misschien leuk als je eens je verzameling Nederland onder de loupe neemt zal zeker niet compleet zijn .Missen we nog een nr 101 of wat postfrisse series voor 1940 wat let je om je Nederland te completeren uitgaande van de euro,s die je uitgeeft om een aantal korte termijn graaiers te supporteren moet dat toch geen probleem zijn Het aanbod Nederland is erg groot de kans om de betere zegels tegen een leuke prijs aan te schaffen is groter dan ooit De veilingen staan er vol mee .Terug naar Basic is geen slechte zaak en kent alleen maar winners immers de terugwerkers zorgen voor meer vraag en zorgen ervoor dat de prijzen in de NVPH catalogus de lading dekken .

 • Lars op 5 juli 2015 om 18:24

  Waarom worden er 10 postzegels elk uitgegeven van ene Charlotte Dumas en ene Daan Roosegaarde waar bijna nooit iemand van gehoord heeft?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)