Brief 138 jaar onderweg - Postzegelblog

Brief 138 jaar onderweg

1

In het Noord-Franse Trélon, net voorbij de Belgische grens, is een brief aangekomen die slechts 138 jaar na verzending uit het tien kilometer verder gelegen Sains-du-Nord is verstuurd, zo heeft de regionale krant La Voix du Nord vrijdag bericht.


Enkele dagen geleden kreeg een dame in Trélon een brief vanwege het bedrijf Pecquériaux et Bailly uit Sains-du-Nord. Toen de tachtigster het kleinood opende, bleek hij niet recent te zijn, meer nog, het bedrijf had het schrijven op 22 januari 1877 verstuurd, met als bestemmeling de overgrootvader van Thérése Pilla die een onderneming runde. De brief was een dag daarna aangekomen bij de post van Trélon en daar diezelfde dag weer verstuurd.
Old Letter
Naar eigen zeggen was Pilla niet alleen met haar verbazing. Ze deelde die met de postbode en zijn collega’s. De Franse post sprak volgens de krant van een “zeer buitengewoon” voorval en stelt een onderzoek in.
Bron: Belga

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 1,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (1)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)