William Humphrys - Postzegelblog

William Humphrys

0

Stamp Engravers HUMPHRYS, William(Vervolg op artikel “Eerste Afrikaanse postzegel”)
William Humphrys werd in 1794 geboren in Dublin. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Daar studeerde hij ets- en graveertechnieken bij George Murray in Philadelphia. In 1815 begon hij aan een carrière als graveur en etser voor de Amerikaanse regering.

Hij was onder meer bezig met het etsen voor bankpapier en boekillustraties. In 1823 verhuisde hij naar Engeland waar hij werkte aan illustraties voor boeken van verschillende uitgevers. Hij keerde in 1843 kort terug naar de Verenigde Staten, maar na twee jaar verhuisde hij naar zijn geboortestad Dublin om voor de Royal Irish Art Union “The Reading Magdalene” (De lezende Magdalena) te etsen.

De lezende Magdalena van William Humphrys

Hierna werd hij aangenomen door Messrs Perkin, Bacon and Co en kwam wederom in Engeland te wonen. Gedurende zijn loopbaan bij Perkins Bacon was hij verantwoordelijk voor het etsen van vele klassieke postzegels.

Messrs Perkin, Bacon and Co.

Destijds had Perkins Bacon een contract om postzegels te produceren voor Groot-Brittannië en voor de vele Britse bezittingen overzee. Humphrys etste ook het hoofd van Columbus voor de eerste emissie van Chili.

eerste emissie Chili

In 1854 kreeg hij de opdracht om het hoofd van de koningin opnieuw te etsen voor een heruitgave van de 1d roodbruin. De matrijs die hij produceerde staat onder filatelisten bekend als “Die II” of “Humphrys’s Retouch”.

1854 1 penny zegel

Een greep uit de zegels uit zijn oeuvre:

  • Kaap de Goede Hoop – de eerste emissie (driehoekige zegels).
  • Ceylon.
  • Nieuw Zeeland – hij etste de plaat voor de eerste zegels, bekend als de “Chalons”, gebaseerd op een aquarel van Edward Henry Corbould.
  • Queensland – de plaat voor de eerste zegels, gebruikt van 1860 tot 1881.
  • St Helena.
  • Zuid Australië – de eerste emissie van 1855.
  • West Australië – de bekende zwarte zwanen, de eerste emissie van 1854.

De zwarte zwanen van West-Australië, uitgegeven in 1854

Uiteindelijk stopte hij zijn kunstenaarsbestaan en werd boekhouder bij Novello & Co in Londen, drukker van onder meer bladmuziek. Humphrys, die een zwakke gezondheid had, ging naar Italië om op te knappen. Hij was daar uitgenodigd door Alfred Novello, de zoon van zijn baas Vincent Novello, de oprichter van het bedrijf. Op 21 januari 1865 overleed hij in de Villa Novello in Genua, 71 jaar oud.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch Australië Chili DruktechniekNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)