Voorafstempeling Canada (deel 1) - Postzegelblog

Voorafstempeling Canada (deel 1)

0

Vele verzamelaars van postzegels beschouwen postzegels met een voorafstempeling als ´minder geschikt voor opname in hun verzameling´. Meestal omdat deze soort postzegels niet voorkomen in het (voordruk)album of omdat men niet weet wat men met deze zegels moet beginnen.

Als verzamelaar van de postzegels van Canada wordt je automatisch geconfronteerd met postzegels die ´lelijke´ strepen als stempelafdruk hebben. Vooral verzamelaars die niet weten dat dit een voorafstempeling is, verfoeien deze afdrukken. De strepen zeggen niets over waar deze zegels zijn gebruikt en met welk doel. Een verzamelaar die echter meer van dergelijke voorafstempelingen wil weten kan dan ook niet zonder goede catalogus. Zoals voor Canada de Unitrade Voorafstempelingen Canada 6de editie.

Omdat er vele verschillende typen voorafstempelingen van Canada bestaan laat ik hier slechts enkele veel voorkomende voorbeelden zien. Zoals de stempeling met drie lijnen in plaats van acht lijnen, zodat de afbeelding beter zichtbaar blijft.

Het gebruik van drie dubbele lijnen werd ook al vroeg toegepast. Deze voorafstempelingen hebben verder geen aanduiding waar ze werden gebruikt.

Maar de voorafstempeling is niet alleen op oude zegels terug te vinden. Ook moderne zegels kun je aantreffen met een dergelijk ontwaarding.

En de tekst op de velrand?

De boodschap is duidelijk. Voor u ook? En wilt u meer weten over de voorafstempelingen of precancels van Canada? Bezoek dan de website voor USA en Canada filatelie: www.usca.nl. Een nieuw (maar ook oud) verzamelgebied gaat voor u open!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Canada Nederland Verenigde statenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,40 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)