IN KORT BESTEK…(48) - Postzegelblog

IN KORT BESTEK…(48)

0

België is en blijft het land van de strips, ook op postaal gebied. Voor de tweede keer dit jaar treden bekende stripfiguren op. Was het 26 januari Thorgal die in vol ornaat op de traditionele Jeugdfilateliezegel verscheen, op 13 april gaf op de jaarlijkse stripemissie Lucky Luke, the lonesome cowboy, acte de présence omringd door vriend en vijand op tien zelfklevende zegels gevat in een postzegelboekje (waarde 1/prijs € 7,20, oplage 113.924 boekjes). Op de zegels – de beelden zijn nog van de in 2001 overleden tekenaar Morris: Lucky Luke, zijn paard Jolly Jumper, Rataplan, de domste hond van het Wilde Westen, Joe Dalton, Ma Dalton, Hank Bully, Jesse James, een indiaan, Billy the Kid en Calamity Jane.

Postzegels België 2015 Lucky Luck (Lucky Luke) 13 april

De eerste jaren na de val van de Muur was Duitsland nog gebonden aan de postale afspraken die de DDR had lopen, gevolg dat er toch meer zegels verschenen dan gepland waren. Maar toen die afspraken een keer waren nagekomen stonden er jaarlijks ongeveer zestig emissies op het programma, tot nu. Dat houdt in dat er maandelijks rond de vijf emissies/zegels verschijnen.
Op 2 maart werd het 1200-jarig bestaan van het bisdom Hildesheim herdacht met een 62c-zegel waarop de uit de twaalfde eeuw daterend zgn. schrijvenkruis uit de schatten van de dom; het 350-jarig bestaan van de Christian-Albrechts-Universiteit in Kiel werd gememoreerd met een zegel van 62 c die de westgevel van de universiteitsbibliotheek toont; nog een herdenking en wel ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van Köthen, op de zegel van 240c een stadsgezicht uit 1650; tot slot twee zegels (45c en 62c) met illustraties uit de kinderboekenreeks Felix van Annette Langen (*1967).

Op 2 april werden weer twee zegels toegevoegd aan de reeks Klassische Deutsche Automobile. Nu staan de volgende geparkeerd: BMW 507

de BMW 507 (1955-1959),

Mercedes Benz 220 S

en de Mercedes Benz 220 S (1959-1965). Beide zegels hebben een waarde van 145c (ook in een zgn folienblatt (2 x5) en Folienbogen;

Otto van Bismarck

met een portretzegel van 62c werd de 200e geboortedag herdacht van Otto van Bismarck (1815-1898), de ijzeren kanselier die bijna drie decennia lang de hoofdlijnen bepaalde, niet alleen van de Duitse politiek,maar ook van de Europese politiek;

Max und Moritz

tot slot een zegel van 62c waarop Max und Moritz van de illustrator Wilhelm Busch (1832-1908) die al 150 jaar in actie zijn. Het was geen 1 aprilgrap toen de Royal Mail op die dag met als titel Comedy Greats een ’great set of humor’ uitbracht.De set van tien 1st-zegels is een eerbetoon aan Norman Wisdom, Spike Milligan en Monty Python en andere humoristen die generaties lang mensen aan het lachen hebben gebracht.

Comedy greats

Afgebeeld worden: Spike Milligan, The two Ronnies, Billy Connoly, Morecambe and Wise, Borman Wisdom, Lenny Henry, Peter Cook and Dudley Moore, Monty Python , French and Saunders en Victoria Wood. Er is ook een boekje uitgegeven met daarin 4 x 1st Machin-zegels (rood), 1 x Norman Wisdom en 1 x Morecambe and Wise.

Het is bepaald niet de eerste keer dat er in Groot-Brittannië zegels zijn gewijd aan komieken. In de afgelopen dertig jaar verschenen ten minste twintig zegels, onder anderen met Charley Chaplin, Stan Laurel, en de onvergetelijke Tommy Cooper.

Op 26 maart kwam Royal Mail met zes nieuwe Machin-zegels in de waarden 1,33, 1,52, 2,25, 2,45, 3,15 en 3,30 pond.

Ook de permanente Countryreeks (Schotland, Engeland, Ierland en Wales) werd uitgebreid elk met twee zegels van 1,00 en 1,33 pond.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Thematisch Nieuwtjes België DDR Duitsland Groot Brittannië StripverhalenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)