Collect: Met postzegels bruggen bouwen - Postzegelblog

Collect: Met postzegels bruggen bouwen

0

Tien markante bruggen sieren het nieuwe postzegelvel Bruggen in Nederland. Sommige zijn vrij onbekend, maar daarom niet minder interessant: de brug is vaak een hoogstandje in constructie en architectuur.

Ons land telt er duizenden: robuuste bruggen over grote rivieren, charmante bruggetjes over verstilde grachten, maar ook indrukwekkende spoor- en verkeersbruggen. We zijn er zo aan gewend, dat we ze nogal eens vergeten goed te bekijken. De bekendste bruggen zijn vaak al eerder op een postzegel afgebeeld; nu krijgen ook minder bekende bruggen een kans. Het nieuwe postzegelvel Bruggen in Nederland zet tien markante naoorlogse bruggen in het zonnetje. Dit zijn ze: HSLbrug Moerdijk, de Ehzerbrug in Almen, de Kolenhavenbrug in Delft, de Tuibrug in Heusden, de Zouthavenbrug in Amsterdam, de Jan Waaijerbrug in Zoetermeer, De Oversteek in Nijmegen, de Zeelandbrug over de Oosterschelde, de Hanzeboog in Zwolle en de Nesciobrug in Amsterdam. Zeven van de tien bruggen komen voor in het boek De Nederlandse brug, 40 markante voorbeelden, een uitgave van de Nederlandse Bruggenstichting.

Karakter en ritme
Op het velletje staan tien bruggen beeldvullend afgebeeld, negen in kleur, één in zwartwit. Vijf van de afbeeldingen lopen door op de velrand. Met het aflopende beeld hebben de ontwerpers letterlijk een overbrugging willen suggereren. Op elke postzegel is in een hoek een wit vlak uitgespaard dat aansluit op twee aangrenzende postzegels, waardoor ook daar een brug lijkt te worden geslagen. In deze vlakken staat de aanduiding Nederland en het jaartal 2015, met de sorteerhaak. Op de velrand staan de naam van de brug en het jaar van ingebruikname. De uitsneden van de foto’s zijn zo gemaakt dat een evenwichtig totaalbeeld ontstaat, rekening houdend met karakter en ritme, met vorm en betekenis.

 

Technische gegevens:
Postzegelformaat: 36 x 25
Tanding: 14,5 :14,5
Papier:Normaal met fosforopdruk
Gomming: synthetisch
Soort postzegel: postzegelvel met 10 verschillende postzegels
Drukkleuren: geel, magenta, cyaan en zwart
Druktechniek: offset
Oplage: 190.000 velletjes
Drukkerij: Joh.Enschedé Security Print, Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nieuwtjes Architectuur BruggenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)