Het einde van een tijdperk - Postzegelblog

Het einde van een tijdperk

8

zelfklevende postzegels vanaf 2016Het zat er al een tijd aan te komen: vandaag wordt het officieel bekendgemaakt. Omwille van het gebruikersgemak zullen vanaf 1 januari 2016 er geen gegomde postzegels meer verschijnen maar alleen nog zelfklevende postzegels.


Met het verschijnen van de postzegel-app werd al duidelijk dat PostNL op zoek was naar methoden om het versturen van brieven eenvoudiger te maken. Het uitgeven van enkel zelfklevende postzegels is dan ook een logische stap.

postzegelapp

De postzegel-app maakt brieven versturen nog eenvoudiger

Uit een enquête van PostNL kwam naar voren dat 74% van de ondervraagden zelfklevende postzegels prettiger in gebruik vond.
Opvallend is dat als nadeel van de gegomde zegels wordt genoemd dat men de smaak van de gom als niet prettig ervaart. Bovendien beschouwen veel mensen het likken aan postzegels als onhygiënisch.

Zelfklevende postzegels zijn gebruikersvriendelijker dan gegomde postzegels

Zelfklevende postzegels worden als gebruikersvriendelijker ervaren dan gegomde postzegels

PostNL hoopt dat de drempel om een brief te versturen zo nog lager wordt en dat daarmee tariefverhogingen eventueel kunnen worden voorkomen.
Voor zover bekend blijven de gegomde postzegels voorlopig nog geldig.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (8) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)