Vincent van Goghs wildebloemenschilderijen - Postzegelblog

Vincent van Goghs wildebloemenschilderijen

1

Bij het bekijken van de schilderijen van Vincent van Gogh in een museum was ik speciaal op zoek gegaan naar zijn schilderijen
waar wilde bloemen en vlinders op voorkomen. Dit aangezien mijn onderwerpen meestal over landschappen en vlinders gaan.

De metamorfose van ei tot rups en de vlinder uit zijn cocon heeft voor mij aanleiding gegeven om hier dieper op in te gaan.
Binnen mijn ontwerpen kwam ik uiteindelijk tot een postzegelformaat, waarin de ‘Vlinder Vincent’ van Gogh
werd herboren. Hiervoor heb ik de Dagpauwoogvlinder uitgekozen, omdat deze vlindersoort het kleurrijkst is en veel voorkomt in Nederland. Deze vlinder is ook veel te zien in stadsparken en tuinen.

Vincent van Gogh trok schilderend door het landschap, als het ware hij een vlinder. Hij trok door een landschap vol geuren en kleuren met vele wilde bloemen om zich heen. Dit is te zien op zijn schilderijen.

Unieke ‘Vincent van Gogh’ postzegel uitgaven: ‘Vlinder Vincent’ van Gogh, Nederland, 30 maart 2015

Op 30 maart 2015, de 162e geboortedag van Vincent van Gogh zullen de eerste postzegels ‘Vlinder Vincent’ speciaal worden afgestempeld. Een bijzondere reis per post gaat dan beginnen langs verschillende bekende musea waar de kunstwerken van Vincent van Gogh in bezit zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Nederland Musea Vincent van Gogh VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 1,80 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)