De Keukenhof te Lisse - Postzegelblog

De Keukenhof te Lisse

1

De Keukenhof is een bloemenpark in de gemeente Lisse. Het trekt jaarlijks ongeveer 900.000 bezoekers vanuit de hele wereld. De Keukenhof is een van de grootste publiekstrekkers van Nederland en circa 75% van de bezoekers komt uit het buitenland.

 

Wie kent de Keukenhof niet van zijn prachtige bloemenvelden? Op het 32 hectare grote park worden jaarlijks in het voorjaar (eind maart t/m eind mei) bolgewassen van bedrijven uit de omgeving tentoongesteld.

Geschiedenis
De Keukenhof is gevestigd op een gedeelte van het landgoed van Kasteel Keukenhof. Het Landgoed Keukenhof is ontstaan in 1642 toen er een hoekige hofstede ‘Keukenhof’ werd gebouwd in het keukenduin van slot Teylingen. Het keukenduin ontleent zijn naam aan het feit dat de opbrengsten van het duingebied zoals wild, vee en allerlei kruiden en bessen bestemd waren voor de huishouding ofwel keuken van het slot Teijlingen.Latere bewoners hebben de hofstede Keukenhof verbouwd tot het huidige met torens verfraaide Kasteel Keukenhof.

In de serie “Buitenplaatsen” gaf PostNL in 2012 een velletje uit over de Keukenhof.

Keukenhof

Sinds de laatste kasteelheer van het Landgoed Keukenhof, graaf J.C.E. van Lynden, in augustus 2003 is overleden, heeft de stichting Kasteel Keukenhof de verantwoording van de graaf gekregen voor de instandhouding en exploitatie van het landgoed dat bestaat uit meer dan 230 hectare grond waarop 18 rijksmonumenten staan. In 1840 werd het park heringericht door de tuinarchitecten Zocher en Zn., die later ook het Vondelpark in Amsterdam ontwierpen.
In 1949 werd het noordelijke deel van het landgoed tot bloemententoonstelling ingericht, op initiatief van de toenmalige burgemeester van Lisse, W.J.H. Lambooy en een tiental vooraanstaande bloembollenkwekers. De opening vond plaats in 1950. Inmiddels doen 91 zogenaamde hofleveranciers ieder jaar mee met de tentoonstelling.

Ook de stadspost heeft zegels uitgegeven over de Keukenhof.

Op poststempels zien we ook diverse verwijzingen naar de Keukenhof in Lisse.

Hoe prachtig de Keukenhof is als de bloemen in bloei staan is te zien op deze Persoonlijke postzegels.

Sinds 1957 staat op het terrein de Keukenhofmolen, hier te zien op het Paparazzo-velletje.
Gaat U ook naar de Keukenhof als deze weer open is eind maart?

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Nederland Burchten,Kastelen en Paleizen PaleizenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 4,60 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Willem Hogendoorn spaart de thema’s Leiden en politie en is erelid van de Leidsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars.

Reacties (1)

  • Marijke Vos op 14 maart 2015 om 15:51

    De Keukenhof is dit jaar geopend van 20 maart t/m 17 mei en heeft als thema Vincent van Gogh, die 125 jaar geleden stierf. Ik weet niet af je wel ’s op een mooie dag naar de bollenvelden bent geweest, maar de bollenboeren zijn echt niet blij als hele hordes (meest) buitenlanders zo nodig foto’s moeten maken in de velden :-(

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)