Baby-iconen centraal op nieuwe Geboortepostzegel - Postzegelblog

Baby-iconen centraal op nieuwe Geboortepostzegel

5

Geboortezegel 2015PostNL introduceerde op 25 Februari de nieuwe Geboortepostzegel tijdens de Negenmaandenbeurs. Zanger en musicalster Jim Bakkum, die voor de tweede keer vader wordt, onthulde de nieuwe postzegel. Na 18 jaar is de huidige geboortepostzegel – de welbekende ‘ooievaar’ – vervangen door een kleurrijk en vrolijk ontwerp met herkenbare babyvoorwerpen van Marenthe Otten.

Ontwerp met kracht en uitstraling

PostNL komt eens in de zoveel tijd met een nieuw ontwerp voor de gelegenheidspostzegels, zoals de Liefdespostzegel en de Geboortepostzegel. Deze postzegels geven hierdoor altijd de huidige tijdgeest weer. De nieuwe Geboortezegel is een collage van illustraties van voorwerpen en symbolen die mensen doorgaans met geboorte en baby’s associëren: een kinderwagen, een hobbelpaard, een rammelaar, een zuigfles, bloemetjes en hartjes.
Tijdens het ontwerpen hield Marenthe Otten veel rekening met de aanstaande ouders, maar ook de ontvangers van de geboortekaartjes zijn niet vergeten. “Nog meer dan bij andere postzegels is de uitdaging dat het ontwerp past bij de bijzondere gebeurtenis. “Er kan een jongetje, een meisje of een meerling geboren worden. Het ontwerp moet dus een neutraal karakter hebben, maar wel met kracht en uitstraling.”, aldus Marenthe Otten.

Geboortezegel 2015

“Eenvoud, vrolijkheid en dynamiek stonden voor dit nieuwe ontwerp bij ons centraal. Grafisch ontwerper Marenthe Otten heeft deze aspecten uitstekend ingevuld in de herkenbare voorwerpen en symbolen die synoniem staan voor baby’s en geboorte”, vertelt Marketing Manager Mark-Jan Pieterse.

Herkenbare postzegel

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 170.000 baby’s geboren. Daardoor is de Geboortepostzegel één van de meest herkenbare postzegels van PostNL. Miljoenen Nederlanders ontvangen jaarlijks een envelop met deze postzegel, die blijdschap van nieuw leven bezorgt.

Verkrijgbaarheid

Op de nieuwe Geboortepostzegels (per 50 stuks) staat Nederland 1, bedoeld voor (geboorte)post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De Geboortepostzegels zijn vanaf 2 maart online te koop via postkantoor.nl en collectclub.nl en afhankelijk van de voorraad ter plaatse, bij het postkantoor in de buurt. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Voor meer informatie over deze uitgifte bekijk de pagina met postzegeluitgiften Nederland voor 2015.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nieuwtjes Paarden SpeelgoedNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 2,50 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)