In kort bestek….(XXXVIII) - Postzegelblog

In kort bestek….(XXXVIII)

0

Alderney Baliwick of Guernsey herdenkt 22 februari het verschijnen, nu 150 jaar geleden van het klassieke kinderboek Alice’s Adventures in Wonderland. Op zes zegels de bekende figuren uit het verhaal: 41p, Modern Day Alice, 54p, White Rabbit, 55p, Caterpillar, 66p, Cheshire Cat, 74p, Mad Hatter en 83p, Queen of Hearts. Er verschijnt ook een velletje met een 3,00 pond-zegel waarop Alice aan de thee is met o.a. Mad Hatter.

Het Kanaaleiland Guernsey heeft zich 22 januari bij de rij van landen aangesloten die zegels uitgeven ter gelegenheid van het Jaar van het Schaap. Zes zegels in de waarden: 41p, 54p, 55p, 66p, 74p, 83p. Ook in een velletje (3,73pond).

Op 19 januari heeft Groenland de tweede en laatste emissie Hunter’s Lives uitgegeven. Net als bij de eerste twee zegels (20 oktober vorig jaar) kun je ook nu de zegels (11,00 DKK en 19,00 DKK) staande tegen elkaar aanleggen om dan rondcirkelende dieren te zien.

Nog een tweede en laatste deel: twee zegels (0,50 DKK en 49,00 DKK) die aan regionale Groenlandse liedjes zijn gewijd.

Van 6 tot en met 12 maart 2016 zullen de Arctic Winter Games (AWG) worden gehouden en voor de tweede keer in het bestaan van de spelen is Nuuk (Groenland) gastheer. Voortuit lopend daarop gaf Groenland 19 januari een AWG-zegel uit (DKK 11,00+1,00) waarop een symbolische voorstelling. Ook vier identieke zegels in een velletje (DKK 40,00). De eerste Arctic Winter Games werden in 1970 gehouden; Groenland nam voor het eerst deel in 1990.

Tot slot verscheen 19 januari deel VI gewijd aan de mijnbouw: DKK 3,00 en DKK 18,50.

Ze zijn al eerder op een Amerikaanse zegel afgebeeld, Ingrid Bergman en Elvis Presley, maar dit jaar krijgen ze een plaats in een reeks die hen toekomt. Ingrid Bergman wordt opgenomen in de inmiddels legendarische reeks Legends of Hollywood (als negentiende), Elvis Presley komt in de nu drie jaar lopende reeks Music Icons, evenals James Brown. Wanneer? Dat is nog niet bekend.

IJsland brengt 19 februari zijn vierde toeristische emissie in roulatie, twee indrukwekkende landschapszegels. De rotsformatie Gatastakkur verrijst uit zee op een zegel voor brieven tot 50 gram binnen Europa (180 ISK, oplage 500.000); het vulkanische landschap Eldhraun staat op een zegel voor brieven tot 50 gram voor buiten Europa (240 ISK, oplage 100.000).

De SEPAC-zegels hebben dit jaar als thema Cultuur. De IJslandse zegel (50 gram voor brieven binnen Europa, 180 ISK, oplage 80.000) is gewijd aan het grootste muziekfestival van het land, Airwaves, dat eind oktober in Reykjavik wordt gehouden. De zegel verschijnt 19 februari.

Voor 19 februari staat ook deel zes van de reeks Eigentijdse design gepland, Op vier zegels sierraden van IJslandse designers. Waarden: voor brieven tot 50 gram, binnenland (145 ISK), 100 gram binnenland (165 ISK), 50 gram Europa (180 ISK), en voor brieven tot 100 gram buiten Europa (240 ISK). Elke zegel heeft een oplage van 80.000.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Elvis Presley Sprookjes en legendenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.