Bekendste schilderijen Vincent van Gogh op nieuwe persoonlijke postzegels - Postzegelblog

Bekendste schilderijen Vincent van Gogh op nieuwe persoonlijke postzegels

5

Vincent van Gogh postzegelPostNL geeft eerbetoon aan Nederlandse meesterschilder tijdens Van Gogh-jaar
Den Haag, 15 januari 2015 – Vier nieuwe persoonlijke postzegelseries staan dit jaar in het teken van de schilder Vincent van Gogh. Op de nieuwe persoonlijke postzegels van PostNL staan onder andere de thema’s Landschappen en Boerenleven afgebeeld. “Hiermee schenken wij aandacht aan een van beroemdste schilders uit de negentiende eeuw”, aldus Ludo Voorn – directeur Marketing van PostNL.

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Tijdens dit Van Gogh-jaar – met als centraal thema ‘125 jaar inspiratie’ – zetten veel instellingen zich in om het erfgoed van de schilder te bewaren. Dit was voor PostNL aanleiding om in 2015 diverse persoonlijke postzegelseries uit te brengen over schilderijen uit het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum.

Schilderijen toegankelijk voor iedereen

PostNL stelt bij de verschillende postzegeluitgiftes altijd maatschappelijke gebeurtenissen centraal. “Wij zien het als onze taak om postzegels met cultureel en historisch belang uit te geven. Van Gogh’s schilderijen hebben al eeuwenlang voor hele generaties een belangrijke betekenis. Vanaf heden kan dus heel Nederland ook via postzegels Van Gogh’s werken ervaren”, vertelt Voorn.

Boerenleven en Landschappen centraal op postzegels

Persoonlijke postzegels PostNL Vincent van Gogh 2015

Op 2 februari verschijnt de volgende postzegelserie, met als thema Boerenleven. Hierop staan tien wereldberoemde schilderijen afgebeeld. Dit zijn bijvoorbeeld ‘De aardappeleters’, ‘De Aardappelrooiende boerinnen’ en ‘De zaaier’. Op de eerste postzegelserie – uit januari – stond het thema Landschappen centraal, met als belangrijke schilderijen ‘Landweg in de Provence bij nacht’ en ‘Korenveld met kraaien’. Later dit jaar volgen nóg twee postzegelseries over Van Gogh’s werken.

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels van Van Gogh Boerenleven en Landschappen staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 5 januari (Landschappen) en vanaf 2 februari (Boerenleven) te koop bij alle Bruna-winkels en via Collect Club (via deze link). De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Bron:PostNL

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Nederland Schilderkunst Vincent van GoghNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)